Yam Yam

2,05 lei pentru fiecare elev pe zi. Prescolarii si elevii din învatamantul primar si gimnazial vor primi în anul scolar 2017-2018 fructe si legume proaspete, produse lactate si produse de panificatie

Joi, 07 Septembrie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita .ro -Prescolarii si elevii din învatamantul primar si gimnazial vor primi în anul scolar 2017-2018 fructe si legume proaspete, produse lactate si produse de panificatie resita .ro -Prescolarii si elevii din învatamantul primar si gimnazial vor primi în anul scolar 2017-2018 fructe si legume proaspete, produse lactate si produse de panificatie

Guvernul a adoptat  printr-o Hotarare modul de aplicare si de finantare a Programului pentru scoli al Romaniei, în perioada 2017-2023, în conditiile în care acest program a fost adoptat, printr-o Ordonanta, în sedinta din 18 august.

Conform actului normativ, pentru anul scolar 2017-2018, limita valorica zilnica/prescolar/elev este de 2,05 lei, dintre care: 0,6 lei pentru portia de fructe si legume; 0,88 lei pentru portia de lapte de consum si produse lactate fara adaos de lapte praf; 0,57 lei pentru portia de produse de panificatie. Finantarea Programului va fi asigurata de la bugetul de stat,  prin sume defalcate din taxa pe valoarea adaugata si din fonduri externe nerambursabile.

Produsele care pot fi distribuite prescolarilor si elevilor sunt:

-        Fructe si legume: mere, pere, struguri de masa, prune, morcov, pastarnac, telina radacina, sfecla rosie, ardei grasi, castraveti proaspeti.

-        Lapte si produse lactate: lapte de consum fara adaos de lapte praf (lapte tratat termic, pasteurizat sau UHT), produse lactate fermentate fara adaos de lapte praf ( iaurt, lapte acru, lapte covasit, chefir, sana si alte sortimente de lapte fermentate sau acrite).

-        Produse de panificatie: corn sau baton din faina integrala; covrigi simpli sau biscuiti uscati din faina integrala fara adaos de zahar, îndulcitori si alti aditivi alimentari.

Pe parcursul saptamanii, unui prescolar/elev i se vor acorda gratuit 2 portii de fructe si/sau legume, 2 portii de lapte, o portie de produse lactate si 5 portii de produse de panificatie. Pentru asigurarea diversitatii, portia de fructe si/sau legume va fi însotita de o portie de biscuiti si/sau covrigi uscati, iar portia de lapte si produse lactate va fi însotita de corn si/sau baton. În cazul în care unitatile de învatamant nu dispun de spatii de depozitare, portia de produse lactate poate fi înlocuita cu o portie de lapte.

Programul pentru scoli al Romaniei cuprinde si o serie de masuri educative care însotesc distributia fructelor, legumelor, laptelor si produselor lactate pot fi realizate si anume: organizarea de vizite la ferme pomicole/legumicole sau la ferme de producere a laptelui, la expozitii, targuri sau alte evenimente si/sau activitati similare; organizarea de concursuri tematice legate de consumul de fructe si legume si lapte si produse lactate, organizarea de zile tematice dedicate consumului de fructe si legume si de lapte si produse lactate sau de activitati educative practice.

Autoritatile competente nationale pentru aplicarea Programului pentru scoli sunt Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, Ministerul Educatiei Nationale si Ministerul Sanatatii.

 

acs banat
Refill
Ecomart
Spark oil

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Scattered Thunderstorms

23°C

Resita

Scattered Thunderstorms

Umiditate: 72%

Vant: 6.44 km/h

  • 19 Iun 2018

    Thunderstorms 23°C 15°C

  • 20 Iun 2018

    Thunderstorms 26°C 15°C

Curs Valutar