Cateva milioane de lei ajung in Caras Severin pentru servicii medicale, medicamente si materiale sanitare. Anuntul a fost facut de catre seful CJAS Caras-Severin

Marți, 10 Octombrie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita. ro -Cateva milioane de lei ajung in Caras Severin pentru servicii medicale, medicamente si materiale sanitare resita. ro -Cateva milioane de lei ajung in Caras Severin pentru servicii medicale, medicamente si materiale sanitare foto : caon.ro

Bugetul pentru servicii medicale, medicamente si materiale sanitare al judetului a fost suplimentat, a anuntat Mirela Zeman, sefa Casei Judetene de Asigurari de Sanatate Caras Severin.

”Prin Ordonanta 63/2017, care prevede rectificarea bugetului de stat, a fost suplimentat cu 11.880.380 de lei bugetul alocat serviciilor medicale, medicamentele cu si fara contributie personala, precum si pentru dispozitivele medicale. În ceea ce priveste medicamentele cu si fara contributie personala, bugetul a fost suplimentat cu 3.835.000 de lei, la fel si bugetul medicamentelor compensate cu 90% pentru asiguratii cu pensii sub valoarea de 900 de lei (suplimentare de 190.000 de lei). “, au anuntat reprezentantii CJAS Caras Severin.

            O componenta distincta care a beneficiat de suplimentare este reprezentata de  medicamentele pentru boli cronice cuprinse în programele nationale – 1.897.120 lei. Din aceasta suma, cea mai mare parte este alocata programului national de diabet (1.050.780 lei). Buget suplimentar au primit si medicamentele pentru tratamentul bolilor rare (138.620 lei pentru fibroza pulmonara idiopatica si 667.720 lei pentru tratamentul bolii Duchenne).

            „Prin aceasta suplimentare este asigurat si bugetul necesar pana la finele anului celor patru pacienti aflati în evidenta cu pompe de insulina. Este vorba despre 5.150 de lei. O veste buna vine pentru segmentul dispozitivelor medicale, în sensul ca suplimentarea de 731.000 de lei acopera întreaga lista de asteptare, începand cu 1 aprilie. Noi îi vom contacta pe fiecare în parte, însa asiguratii care au depus cereri pentru procurarea unui dispozitiv la Casa Judeteana de Asigurari de Sanatate Caras-Severin sunt rugati sa se prezinte la sediul institutiei cu prescriptia medicala reînnoita pentru a beneficia de dispozitivul solicitat“, a precizat ec. Mirela Zeman, presedintele – director general al CJAS Caras-Severin.

            De sumele nou alocate va beneficia si medicina de familie (1.591.000 de lei), activitatea fiind acoperita pana la finele acestui an. Specialitatile clinice au primit o alocare bugetara de 53.000 de lei, asistenta stomatologica – 35.000 de lei (suma contractata fiind alocata începand cu luna octombrie), iar o suplimentare de 381.000 de lei a fost alocata investigatiilor paraclinice. Suma contractata va fi distribuita, pe acest segment, din luna octombrie, astfel încat sa fie redusa, pe cat posibil, perioada de asteptare de la primirea biletului de trimitere si pana la efectuarea investigatiilor necesare.

            De asemenea, pentru activitatea spitalelor din Caras-Severin au fost alocati 3.105.000 de lei, au mai anuntat reprezentantii CJAS Caras Severin.

acs banat
Refill
Ecomart
Spark oil

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Cloudy

17°C

Resita

Mostly Cloudy

Umiditate: 93%

Vant: 6.44 km/h

  • 20 Aug 2018

    Rain 28°C 17°C

  • 21 Aug 2018

    Scattered Thunderstorms 28°C 18°C

Curs Valutar