Resita va oferi locuinte ANL medicilor care vor profesa in oras

Marți, 27 Martie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita .ro -Resita va oferi locuinte ANL medicilor care vor profesa in oras Resita .ro -Resita va oferi locuinte ANL medicilor care vor profesa in oras foto : anl.ro

Administratia locala din Resita este la un pas de a obtine finantare pentru a ridica un bloc de locuinte ANL destinate medicilor.

Pana acum au fost primite noua solicitari iar pentru obtinerea finantarii este nevoie de 16 cereri. Directia de Sanatate Publica a judetului Caras-Severin a initiat, cu sprijinul Primariei Resita si al Spitalului Judetean de Urgenta din Resita, o campanie de atragere si stabilizarea a medicilor tineri în municipiul capitala de judet. “Asa cum Resita are nevoie de specialisti, pentru a iesi din marasm si a porni pe o traiectorie de dezvoltare, e nevoie si de medici tineri, care sa ramana si sa profeseze aici. De aceea, în urma solicitarilor medicilor rezidenti si specialisti, Primaria Resita va construi locuinte ANL, pe care le va încredinta spre închiriere tinerilor medici care solicita acest lucru, pentru a nu mai fi obligati sa plateasca chirie la pretul pietei. Vestea buna e ca desi locuintele de tip ANL sunt destinate tinerilor de pana la 35 de ani, recent a aparut o derogare legislativa care permite medicilor tineri sa beneficieze de locuinta ANL chiar daca au depasit aceasta varsta“, a anuntat DSP Caras Severin. În acest moment la Directia de Sanatate Publica a judetului sunt depuse noua solicitari din partea unor medici tineri si se spera ca vor mai sosi si altele. Pentru ca Primaria sa obtina finantarea si sa înceapa constructia locuintelor e nevoie de cel putin 16 solicitari, ceea ce înseamna, deocamdata, o scara de bloc. DSP asteapta în continuare solicitari din partea rezidentilor si tinerilor specialisti, pentru ca acest proiect sa prinda viata.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar