Acces mai bun la terapii pentru pacientii cu afectiuni grave

Miercuri, 25 Aprilie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita .ro -Acces mai bun la terapii pentru pacientii cu afectiuni grave Resita .ro -Acces mai bun la terapii pentru pacientii cu afectiuni grave foto : unica.ro

Printr-o Ordonanta de Urgenta aprobata de Guvern în sedinta de marti, care modifica si completeaza OUG 77/2001, au fost stabilite noi mecanisme care vor sta la baza încheierii contractelor cost-volum/ cost-volum – rezultat, pentru medicamentele care detin o decizie de includere conditionata în Lista de medicamente compensate si gratuite.

Noile reglementari vor asigura accesul pacientilor cu afectiuni grave (oncologice, boli rare, hepatita C, cardiovasculare, scleroza multipla) la toate medicamentele destinate unei indicatii terapeutice în concordanta cu starea sanatatii si comorbiditatile acestor pacienti, si nu la un singur medicament asa cum era reglementat pana acum. La baza încheierii contractelor cost-volum/cost-volum – rezultat, vor sta mecanisme distincte de tip progresiv, fie pacienti-volume, fie cost efectiv/pacient cu rezultat medical. Noile mecanisme asigura predictibilitatea costurilor atat pentru bugetul Fondului National Unic de Asigurari Sociale de Sanatate, cat si pentru detinatorii de autorizatie de punere pe piata. Pentru pacienti nu va exista nicio contributie personala, diferenta dintre pretul de comercializare si costul efectiv/pacient va fi acoperita de detinatorii de autorizatie de punere pe piata cu titlul de contributie trimestriala. Pentru asigurarea continuitatii tratamentelor pentru pacientii care beneficiaza de medicamente ce fac obiectul unor contracte cost-volum/cost-volum – rezultat, actul normativ prevede o serie de masuri tranzitorii. Astfel, contractele aflate în derulare la data intrarii în vigoare a Ordonantei de urgenta, raman supuse legislatiei în vigoare la data la care acestea au fost încheiate. Contractele care vor expira în primele doua luni ale ultimului trimestru calendaristic de valabilitate, vor putea fi prelungite, cu acordul partilor, pana la finalul trimestrului respectiv (30 iunie 2018) .

 

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar