Acces mai facil la tratamentele în strainatate decontate de Ministerul Sanatatii

Joi, 28 Iunie 2018
Evalueaza articolul
(0 voturi)
Resita.ro -Acces mai facil la tratamentele în strainatate decontate de Ministerul Sanatatii Resita.ro -Acces mai facil la tratamentele în strainatate decontate de Ministerul Sanatatii

Noile reglementari privind accesul pacientilor la tratamente în strainatate decontate de Ministerul Sanatatii, au intrat în vigoare.

Prin publicarea în Monitorul Oficial a Ordinului nr. 81/2018 care modifica Ordinul 50/2004 privind metodologia de trimitere a unor categorii de bolnavi pentru tratament în strainatate, au fost simplificate procedurile de acces si decontare a tratamentelor în strainatate. Una dinte prevederile Ordinului nr. 81/2018 se refera la accesul la tratament în strainatate pentru bolnavii care necesita efectuarea de transplant de organe, tesuturi sau celule de origine umana si care prezinta si patologii asociate ce nu permit efectuarea interventiei în centrele acreditate din Romania. De asemenea, noile reglementari prevad si modalitatile de decontare a tratamentelor  în strainatate, precum si asigurarea medicatiei posttransplant pentru pacientii care au suportat o interventie într-o clinica din strainatate. Pentru ca tratamentele în strainatate presupun situatii de urgenta medicala, conform noului Ordin de ministru aprobat de Sorina Pintea, pentru copiii cu varste 0 -1 an, dosarul necesar pentru accesul la tratament în strainatate se poate întocmi  imediat dupa diagnosticarea afectiunii într-o unitate sanitara din cadrul unui centru universitar, fara a mai fi necesara parcurgerea tuturor etapelor prevazute  pentru pacientii din alte categorii de varsta. De asemenea, Comisia Ministerului Sanatatii poate aproba efectuarea tratamentului în strainatate în baza unei singure oferte  de tratament a unei clinici  din strainatate, aleasa de comisia teritoriala. Astfel, timpul de întocmire si aprobare a dosarelor pentru accesul la tratament în strainatate va fi mai scurt. În cazuri exceptionale, impuse de natura si gravitatea bolii, precum si pentru bolnavii minori, comisiile de specialitate teritoriale pot recomanda ca  pacientii cu varsta cuprinsa între 0 si 18 ani sa se deplaseze în strainatate cu însotitor, iar costurile de deplasare si cazare  vor fi decontate de catre directia de sanatate publica.

Mai multe din această categorie: « Peste patru mii de vaccinuri ROR au ajuns in Caras

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar