Atentie la varicela. Temperaturile din aceste zile pot fi inselatoare

Marți, 25 Martie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Temperaturile din aceste zile pot fi inselatoare resita.ro - Temperaturile din aceste zile pot fi inselatoare FOTO: resita.ro

In ultimul trimestru, medicii de familie caraseni au inregistrat si raportat catre Directia de Sanatate Publica judeteana, 34 de cazuri de varicela.

Cei mai predispusi la imbolnavire au fost copiii de gradinita si cei din clasele primare. Potrivit reprezentantilor DSP Caras-Severin, numarul de cazuri de varicela este peste media normala a perioadei, insa nu se poate vorbi inca de o epidemie. Pentru a impiedica raspandirea virusului, medicii desfasoara campanii de informare in gradinite si scoli. Eruptia apare initial pe trunchi, sub forma de bubite rosii, marunte. La 12-24 ore apar veziculele (cu continut lichidian clar), asemanatoare unor "boabe de roua". In cateva zile, continutul veziculelor se modifica, devenind tulbure si se acopera de cruste (coji). Stadiul de crusta poate tine 10-20 zile. Pacientul nu mai este contagios din momentul in care incep sa se desprinda crustele. Copilul ce se imbolnaveste de varicela va fi retinut acasa intre 7 si 10 zile, pentru a se reface si a nu imbolnavi si alti copii. Varicela, varsatul de vant, este una dintre cele mai frecvente boli infecto-contagioase care cauzeaza eruptie (urticarie). Varicela poate aparea oricand, dar este mai frecventa iarna si primavara. 90% dintre oamenii din intreaga lume ajung sa faca boala la un moment dat in viata. Impotriva varicelei exista si un vaccin, care administrat, impiedica declansarea bolii. Varicela este cu atat mai grava, in cazul in care apare la adulti.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar