Sângele apă nu se face. Patru reșițeni, (re)uniți sub „tricolor” la Europenele de la Riga

 

De-a lungul timpului, Reșița a fost un izvor nesecat de talente. Nici handbalul nu face excepție, iar de curând am avut parte de o frumoasă surpriză… internațională. Lotul național de juniori are în componența sa patru reșițeni, dintre care doi fac parte din staff-ul tehnic.

 

Formați la școala reșițeană de handbal, trecând pe la Liceul Teoretic „Traian Vuia” sau pe la cea mai nouă structură a handbalului din municipiul de pe Bârzava, CSM Reșița, au ajuns datorită talentului lor să reprezinte România.

 

Cu doi oameni în staff-ul tehnic și doi în teren (foto), Reșița a avut o bună reprezentare în lotul național de juniori, la Europenele U19, grupa a doua valorică, ale cărei meciuri s-au disputat în luna august la Riga, în Letonia.

 

De șapte ani, Andra Pleșa este „chirurgul de suflete” al handbaliștilor care îmbracă tricoul echipei naționale. Colaborarea cu Federația Română de Handbal a adus-o pe reșițeancă în postura de psiholog sportiv al loturilor naționale masculine de handbal. Le-a fost alături și acum juniorilor care au reprezentat România la turneul de la Riga, contând pentru calificarea în prima grupă valorică a Europeanului U19. Din staff-ul tehnic face parte și fostul handbalist reșițean Elian Apostol (23 de ani), în prezent kinetoterapeut la Poli Timișoara și la lotul național de juniori.

 

Reșițenii din teren. Poveste încheiată cu… medalii

 

 

Naționala de juniori a României a repurtat trei victorii în turneul de la Riga. Cu doi reșițeni în staff și alți doi în teren, „tricolorii” mici s-au apropiat de obiectiv. Portarul Claudiu Pal și pivotul Raul Bote (nimeni altul decât fiul antrenorului divizionarei secunde CSM Reșița, Radu Bote) au contribuit la succesele României în turneul de la Riga.

 

Antrenorul Daniel Anca nu s-a înșelat deloc atunci când i-a convocat pe cei doi reșițeni, care au muncit și au arătat că își merită locul printre „tricolori”. Cu două victorii consecutive, 40-29 cu Letonia și 30-24 cu Luxemburg, România a ajuns în careul de ași al competiției. Înfrângerea cu Olanda (scor 24-28) i-a trimis pe ai noștri în finala mică, unde România s-a confruntat din nou cu selecționata țării gazdă. Și de această dată, România a ieșit triumfătoare și a câștigat medaliile de bronz ale întrecerii de la Riga.

 

Pentru generația din care fac parte reșițenii Claudiu Pal și Raul Bote a fost ultimul turneu la categoria U19. Urmează alte provocări pentru handbaliștii care au deprins la Reșița tainele acestui frumos sport. Alături de ei în toată această perioadă, urmărindu-le evoluția, s-a aflat o concitadină de nădejde, Andra Pleșa.

 

„Despre mine aş vrea să se ştie că sunt psihoterapeut şi om! Iar cel mai reprezentativ ar fi faptul că lucrez la Federaţia Română de Handbal cu toate loturile de handbal masculin. Îmbrățisez cu toată dragostea această profesie de psihoterapeut și îmi doresc ca educația în domeniul sănătății mintale să se dezvolte tot mai mult”, mărturiseşte Andra Pleşa.

 

Explicație foto: Psihoterapeutul Andra Pleșa și cei doi handbaliști din lotul național de juniori, Claudiu Pal și Raul Bote

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite