Șase elevi și un cadru didactic din Caraș-Severin au fost confirmați cu infecție cu coronavirus în primele zile de la debutul semestrului al doilea. Cele mai multe cazuri se înregistrează în municipiul Reșița.
În județul Caraș-Severin au fost confirmate, săptămâna aceasta, șase cazuri de COVID-19 în rândul elevilor și unul în rândul cadrelor didactice, informează DSP Caraș-Severin. Trei dintre elevii depistați pozitiv sunt din municipiul Reșița. Este vorba despre un elev de clasa a VIII-a de la Școala Gimnazială „Marius Șandru” și despre doi elevi de la Colegiul Național „Traian Lalescu”, unul de clasa a IX-a și celălalt în anul doi la învățământul postliceal. La Oțelu Roșu au fost confirmate două cazuri, elevi din clasele a VII-a și a XII-a de la Liceul Bănățean, iar în municipiul Caransebeș, un caz, un elev de clasa a II-a de la Colegiul Național „Traian Doda”. În ceea ce privește cazurile de la Colegiul Național „Traian Lalescu”, este vorba despre elevi care nu au fost fizic la școală întrucât clasele la care sunt aceștia funcționează în sistem online conform scenariului galben în care se află municipiul Reșița. Cadrul didactic care a fost testat pozitiv este de la școala din comuna Glimboca.
Ca urmare a apariției acestor cazuri nu a fost necesară suspendarea activității și trecerea în online la nicio clasă, dar Direcția de Sănătate Publică a demarat anchete epidemiologice și a fost dispusă dezinfectarea sălilor de clasă.
La nivel național, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educației, au fost confirmate, săptămâna aceasta, 244 de cazuri de COVID-19 în rândul elevilor, 329 în rândul angajaților din unități de învățământ (cadre didactice, personal auxiliar) și a fost suspendată activitatea în 171 de clase. „Luând în considerare perioada de incubație, primele cazuri de SARS-CoV-2 identificate în școlile din România au la bază infectarea în săptămâna premergătoare începerii școlii. Subliniem încă o dată că, în sprijinul măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, sunt de o importanță majoră triajul epidemiologic, menținerea copiilor simptomatici la domiciliu și anunțarea medicului de familie”, precizează reprezentanții Ministerului Educației într-un comunicat de presă.
În acest context, coordonatorul campaniei de vaccinare la nivel național, medicul Valeriu Gheorghiță, a anunțat astăzi la un post de televiziune că, începând cu 1 martie, cadrele didactice și angajații din unitățile de învățământ care interacționează cu preșcolarii și cu elevii ar putea avea prioritate la vaccinare. Imunizarea ar urma să fie efectuată prin echipe mobile care se vor deplasa în unitățile de învățământ sau la inspectoratele școlare.
Foto: Sală de clasă, Colegiul Național „Traian Lalescu” Reșița. Sursă foto: Facebook ADR Vest