Se poate și așa! Peste 100 de „întâmplări” frumoase din Reșița anului 2019! (III)

Cu acestea de azi, ajungem la 110 vești pozitive din Reșița anului 2019, rememorate în trei ediții consecutive ale ziarului resita.ro. Când vă… amenințam că au fost „peste 100” de întâmplări frumoase, aveam însă în vedere aproape 150. Așadar, vom continua și mâine. Mai ales că am început să primim la redacție mesaje despre evenimente de anul trecut care și-ar merita și ele locul aici, în acest articol dedicat Reșiței zilelor noastre.

Dacă ați ratat primele două episoade, le puteți găsi aici și aici.

„ColorFest”

Studenții Universității „Eftimie Murgu” au organizat ColorFest 2019, un festival al tinereții ce a adus în prim-plan tineri artiști locali, îmbinând genuri variate de muzică: folclor, rock, folk, dance și rap. Pe lângă programul artistic, tinerii au avut la dispoziție o serie de alte activități, cum ar fi: paintball, airsoft și tiroliană. În deschiderea festivalului a avut loc Color Run, pe traseul Poliția județeană – curtea universității, la care au participat tineri din liceele și colegiile din Reșița.

Pod de 3 milioane de lei la ieșirea din Reșița spre zona de agrement Secu

În iulie au început lucrările la podul peste Bârzava, din zona Străzii Cireșului, aproape de ieșirea din Reșița către stațiunea Secu, drum reabilitat și el prin PNDL (1). Finanțarea lucrărilor la pod, în cuantum de 3,4 milioane de lei, este asigurată de la bugetul de stat, prin PNDL 2, și bugetul local. „Lucrările constă în realizarea unui pod provizoriu de 18,4 metri lungime, cu lățimea de 5,5 m și cu 3,76 m parte carosabilă. Lungimea podului nou construit va fi de 18 m, va avea o lățime de 9,96 m, din care partea carosabilă de 7 m și două benzi de ghidare de 0,5 m. Lucrările urmează a fi finalizate în luna iunie 2020, până la sfârșitul anul 2019 s-au făcut circa 37% din lucrări”, detaliază Adelin Tuță, director al Direcției Investiții și Mobilitate Urbană din cadrul Primăriei Reșița.

Facilități fiscale

În ședința din luna septembrie, Consiliul Local Reșița a aprobat o serie de facilități fiscale pentru contribuabilii persoane fizice. Este vorba despre anularea majorărilor și a penalităților aferente obligațiilor fiscale principale restante la data de 31 decembrie 2018, cu condiția ca cei în cauză să achite integral, până pe 15 decembrie, datoriile principale înregistrate și să nu aibă datorii la bugetul local provenite din chirii sau redevențe.

Contract de 142 milioane de lei. Pentru 13 tramvaie

Primăria Reșița și ADR Vest au semnat, în 27 septembrie, contractul de finanțare pentru achiziția unui număr de 13 tramvaie electrice, cu dimensiuni între 17 și 19 metri, cu comandă bidirecțională și uși pe ambele laturi. Ulterior s-a parafat și contractul de parteneriat cu Ministerul Lucrărilor Publice, cel care se ocupă efectiv de achiziția tramvaielor, procedura fiind în curs de desfășurare.

Reabilitări și la Colegiul Tehnic

Trei zile mai târziu, în 30 septembrie, a fost semnat încă un contract de finanțare pentru reabilitarea infrastructurii şcolare din municipiul Reşiţa, vizat fiind acum Colegiul Tehnic Reșița. Scopul final este creșterea calității infrastructurii educaționale relevantă pentru piața muncii, în vederea îmbunătățirii disponibilității, calității și relevanței acesteia și al dotărilor, pentru obținerea de performanțe școlare și dobândirea de competențe, care să asigure resursele umane necesare unei dezvoltări durabile. Nu mai puțin de 13,1 milioane de lei este valoarea acestu proiect, 7,4 milioane fiind contribuția proprie.

American Shelf – Raftul american

Ambasada Statelor Unite ale Americii a donat Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici” două sute de cărți de literatură americană clasică și contemporană, literatură pentru copii și tineret, materiale pentru studiul limbii engleze, precum și lucrări despre politica externă, geografia și istoria SUA. American Shelf – Raftul american amenajat la secția engleză a bibliotecii a fost inaugurat în prezența ambasadorului Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm. Acesta a avut, la Reșița, și o întrevedere cu conducerea Primăriei și a Consiliului Județean.

Zilele Recoltei

Sfârșitul lunii septembrie a adus, la Reșița, Zilele Recoltei, în organizarea Primăriei Reșița și a Direcției pentru Agricultură Caraș-Severin. Pe lângă târgul cu legume, fructe și produse de casă de la producători din întreg județul, dar și din alte părți ale țării, evenimentul, desfășurat în zona platformei Câlnicel, a mai cuprins și un spectacol cu dansuri și muzică populară.

Un reșițean în Top 10 mondial

Narcis Mihăilă, legitimat la CS Universitatea – CSM Reșița, a ocupat un remarcabil loc 10 în proba de 50 km marş, desfăşurată în noaptea de 28 spre 29 septembrie, la Campionatele Mondiale de atletism de la Doha (Qatar). Sportivul antrenat de Octavian Măzăran a fost înregistrat cu timpul de 4 h 13 min 56 sec, departe de cel mai bun rezultat al său, 3 h 58 min 17 sec, reuşit pe 19 mai la Alytus (Lituania), aceasta în condițiile de căldură și umiditate excesive de la Doha. „Pot spune că m-am simţit bine în timpul cursei, abia după kilometrul 44 căldura şi umiditatea au început să-mi creeze mari probleme. Dar sunt foarte fericit de rezultat. Pentru mine este cel mai mare cadou pe anul acesta”, spunea atunci Narcis Mihăilă. Reșițeanul luptă în continuare pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Mihăilă a concurat în 2016 la Jocurile Olimpice de la Rio, stabilind un record național în proba de 50 km marș.

„Reșița literară”

Societatea Artistică „Pro Banatul de Munte”, împreună cu Cenaclul „Semenicul”, Casa Corpului Didactic și Lions Club Reșița Montană au lansat revista „Reșița Literară”. Până la sfârșitul anului 2019 au apărut patru numere ale revistei, în paginile căreia se regăsesc rubrici de poezie, proză, cronică de carte, eseu, traduceri, teorie literară, cronică teatrală, evocări, concursuri, interviuri şi atitudine civică.

Aparatură medicală de ultimă generație

Până în luna octombrie, în dotarea Spitalului Județean de Urgență Reșița a ajuns aparatura medicală de ultimă generație pentru diagnosticarea mai rapidă și mai eficientă a afecțiunilor oncologice, în valoare de aproximativ 1,3 milioane de euro. Este vorba despre o parte din cele zece loturi de echipamente prevăzute a fi achiziționate în cadrul unui proiect transfrontalier derulat în parteneriat cu Spitalul General din Pozarevac și Spitalul Clinic de Urgență Timișoara, prin Centrul OncoGen. Aparatura va ajunge în secțiile Urologie, ATI, ORL, Radiologie, Chirurgie, Pneumologie, Oncologie, Dermatologie și Anatomie patologică.

Liceul Baptist, eficientizat și el energetic

Reabilitarea energetică a Liceului Teologic Baptist Reșița a făcut obiectul contractului de finanțare semnat, în a doua zi a lunii octombrie, de către Primărie și ADR Vest. Valoarea totală a proiectului: 3,4 milioane de lei. Se urmărește creșterea eficienței energetice a clădirii aferente Liceului Teologic Baptist, prin reabilitarea și modernizarea acesteia, prin realizarea de investiții asupra corpului de cladire C1, în condițiile asigurării confortului interior și, implicit, economisirea de resurse financiare. În aceeași lună a fost demarată și procedura de achiziție a execuției lucrărilor.

Rotary plantează

La începutul lunii octombrie, voluntarii au plantat peste o mie de goruni la Doman, în apropierea Reșiței. Evenimentul a făcut parte dintr-o campanie a Clubului Rotary demarată în urma cu câțiva ani la care s-au raliat 85 de membri ai Rotary Reșița, Rotary Community Corps și Interact, precum și voluntari de la WWF și Liga Studenților din Universitatea „Eftimie Murgu” și elevii clasei a III-a de la Școala Gimnazială Numărul 7, coordonați de profesorul Cristina Ardeleanu. Următoarea acțiune de împădurire se va desfășura în această primăvară.

Retro Parada Toamnei

Zeci de bijuterii pe patru și două roți, unele vechi de peste cincizeci de ani, au putut fi admirate, în prima decadă a lunii octombrie, în centrul Reșiței. Aici a fost organizată, în premieră, Retro Parada Toamnei, un eveniment dedicat vehiculelor istorice ce a atras sute de reșițeni de toate vârstele. Printre mașinile expuse s-au aflat un Rolls Royce, un Buick, dar și Dacii autohtone sau un camion Bucegi. La finalul acțiunii, toate vehiculele au făcut un tur al orașului. (foto: Daniel Pușcău)

Canalizare pentru Secu, Moniom, Cuptoare. După Doman!

În luna octombrie au demarat lucrările de realizare a rețelei de canalizare și epurarea apelor uzate menajere în cartierele aparținătoare Secu, Cuptoare, Moniom. Sistemul de canalizare va fi compus din rețeaua de canalizare menajeră, stații de pompare ape uzate menajere și stație de epurare. „Apele menajere din Moniom vor fi deversate în stația de epurare a municipiului Reșița, iar apele menajere din localitățile Cuptoare și Secu vor fi deversate în stația de epurare care este parte a acestui proiect. Va fi realizată o rețea de canalizare de 12.261 de metri, conductă de refulare de 5.120 metri, se vor monta 10 stații de pompare ape uzate menajere și racorduri la 486 de proprietăți”, explică Adelin Tuță, director Investiții. Finanțarea de 13 milioane de lei este de la bugetul de stat, prin PNDL 2, și bugetul local. Lucrările se preconizează a se încheia în luna aprilie 2021, în condițiile în care în 2019 s-au executat 12,75% din total lucrări. Amintim că în Doman lucrările la rețeaua de canalizare au început în 2017, la finele anului 2019 ajungându-se la cota „63% realizat”, cu termen final: aprilie-mai 2020.

ANL-uri pentru medici

La Reșița vor fi construite șase blocuri pentru medici. La Direcția de Sănătate Publică au fost înregistrate peste treizeci de solicitări pentru locuințe din partea cadrelor medicale. Consilierii locali au aprobat transmiterea în folosință gratuită către Agenția Națională pentru Locuințe a unui teren în suprafață de 13.500 de metri pătrați, în zona Moroasa, pe care vor fi ridicate imobilele ce vor avea, în total, 36 de apartamente. Primăria va reamenaja zona cu locuri de joacă, platforme subterane pentru deșeuri, spații verzi și parcări.

Atelier de șanse

Clubul Rotary Reșița împreună cu Interact și Rotary Community Corps au amenajat, în cadrul Universității „Eftimie Murgu”, un Atelier de șanse. The Hub – Get Help – Give Help este un loc de întâlnire în care oamenii oferă și primesc ajutor, un spațiu comunitar deschis organizațiilor care doresc să conlucreze cu rotarienii reșițeni în desfășurarea activităților curente. Săptămânal, aici se desfășoară Clubul de Programare Codeville coordonat de profesorul Ovidiu Bădescu de la Colegiul Național „Traian Lalescu”, la care participă în jur de 35 de liceeni pasionați de informatică.

5 milioane de lei pentru străzile din cartierul Poiana Golului

Modernizarea drumului de acces și a străzilor din cartierul Poiana Golului a avut dat ordinul de începere a lucrărilor în luna octombrie. Finanțarea de 4,9 milioane de lei este asigurată din bugetul de stat (prin PNDL 2) și bugetul local. Lungimea cumulată a străzilor ce fac obiectul proiectului este de 3254 metri și o suprafață totală de 24.400 metri pătrați. Partea carosabilă a străzii va fi încadrată de borduri prefabricate noi, trotuarele existente cu lățimi variabile se vor reface prin frezarea stratului de asfalt existent și așternerea unui strat de uzură. Se vor realiza prin pante transversale și longitudinale ale străzilor colectarea și evacuarea apelor pluviale către canalizarea existentă. Străzile laterale se vor realiza cu aceeași structură rutieră ca a părții carosabile până la limitele cadastrale. Accesul către proprietăți se va realiza cu aceeași structură rutieră ca și strada. Pe Strada Golului, pentru siguranța circulației rutiere, se va monta un parapet metalic de protecție cu o lungime de 180 de metri. Lucrările la acest obiectiv se vor finaliza în iulie 2021.

„It’s Time to Move outside the box”

Campania „Time to Move 2019” inițiată de Comisia Europeană a ajuns și la Reșița. Tinerii voluntari de la „Mansarda” au organizat, în Centrul Civic, acțiunea „It’s Time to Move outside the box”, ce a constat în ridicarea unui turn, de genul jocului Jenga Tower, format din cutii din carton pe care au scris mesaje ecologiste. Campania „Time to Move” s-a derulat pe parcursul lunii octombrie în toate statele Uniunii Europene, sub sloganul „Încearcă Europa!”.

Meditații gratuite

Douăzeci de copii de la Școala Gimnazială „Mihai Peia” din Reșița, proveniți dintr-un mediu social defavorizat, beneficiază de meditații gratuite la limba română și la matematică, în vederea pregătirii examenului de evaluare națională din vara anului 2020. Programul intitulat „Pas cu pas, promovăm” a fost inițiat de Nicoleta și Vlad, doi dintre voluntarii organizației „Salvați Copiii” – filiala Caraș-Severin și beneficiază de sprijinul unor cadre didactice.

In memoriam N. D. Vlădulescu

La un an de la trecerea sa în neființă, Nicolae Dumitru Vlădulescu, pictor, poet și regizor, fost manager al Teatrului de Vest, dar și lider al Revoluției din Decembrie 1989 de la Reșița, a fost readus în fata publicului prin intermediul unei alte laturi a personalității sale artistice complexe: cea de artist fotograf. O selecție de 50 de fotografii, din cele câteva mii realizate de N. D. Vlădulescu, a fost prezentată în cadrul unui eveniment organizat de Asociația Foto Club „Banatul Montan”, Societatea Artistică „Pro Banatul de Munte” și Lions Club Reșița Montană.

Economii la cheltuielile cu încălzirea la Colegiul… Economic

În ultima decadă a lunii octombrie s-a semnat, de către ADR Vest și Primăria Reșița, contractul de finanțare și a demarat procedura de achiziție a execuției lucrărilor la Colegiul Economic al Banatului Montan Reșița. Valoare totală: 3,4 milioane de lei. Este un proiect de reabilitare energetică şi instalare de sisteme de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire. Obiectivul urmărit: reducerea emisiilor de CO2 și creșterea eficiențtei energetice în clădirile publice prin reabilitarea energetică a clădirii căminului Colegiului Economic al Banatului Montan.

Ateneul Tineretului din Reșița, în patrimoniul Consiliului Județean

Una dintre clădirile emblematice ale Reșiței anilor ’80, Ateneul Tineretului, a intrat în patrimoniul Consiliului Județean Caraș-Severin, printr-o sentință definitivă a Curții de Apel Timișoara, într-un proces cu lichidatorul financiar al Fundației pentru Tineret Caraș-Severin. Consiliul Județean intenționează să reabiliteze imobilul în care ar urma să fie mutate două dintre instituțiile de cultură pe care le are în subordine. Este vorba despre Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale și Școala Populară de Arte și Meserii „Ion Românu”.

Muzeul Jocurilor Video, unic în țară

Noptea Albă a Galeriilor a fost marcată, la Reșița, prin deschiderea unui muzeu unic în țara noastră: Muzeul Jocurilor Video, o inițiativa privată a lui Andrei Bălbărău. El a amenajat singur un spațiu la subsolul unui imobil al Univeristății „Eftimie Murgu”, în care a expus peste o sută de piese din colecția proprie, ce prezintă evoluția consolelor din 1976 până în anii 2000 și oferă vizitatorilor posibilitatea de a face o incursiune în istoria jocurilor video, pe parcursul a șapte generații, printre cabinete arcade, console, gamepad-uri și accesorii.

„Dinți sănătoși, zâmbet frumos”, pentru elevii Reșiței

Elevii și studenții din Reșița beneficiază de consultații și tratamente stomatologice gratuite. Acestea sunt acordate în cabinetele stomatologice școlare, în cadrul unei campanii de conștientizare a importanței igienei dentare, demarată de Primăria Reșița sub sloganul „Dinți sănătoși, zâmbet frumos”. În 2017, Primăria a modernizat și a dotat cu aparatură nouă cele șase cabinete stomatologice ce funcționează pe Aleea Trandafirilor, Aleea Șurianu și la Universitatea „Eftimie Murgu”, Colegiul Național „Traian Lalescu”, Colegiul Național „Mircea Eliade” și Școala de Beton.

Împreună universităţi şi angajatori

Universitatea „Eftimie Murgu”, în parteneriat cu Universitatea de Vest din Timişoara și universitățile din Târgu Jiu și Suceava, derulează proiectul „Împreună universităţi şi angajatori. Un sistem integrat de programe educaţionale inovative”. În cele 30 de luni de implementare a proiectului vor fi elaborare şi ofertate, într-un parteneriat transnaţional, peste 20 de programe şi activităţi de formare, dedicate cadrelor didactice şi studenţilor, ce vor aduce împreună experţi din mediul universitar, precum şi reprezentanți ai angajatorilor.

„Episcopul de Fier”

„Fericitul Valeriu Frenţiu-Episcopul de Fier”. Sub acest generic, Muzeul Banatului Montan din Reșița a găzduit o expoziție dedicată lui Valeriu Frențiu, originar din Reșița, unul dintre cei șapte episcopi martiri ai Bisericii Greco-Catolice ce au fost beatificați, de către Papa Francisc, pe 2 iunie 2019, la Blaj. Expoziția a cuprins obiecte de cult, veșminte, fotografii și înscrisuri, majoritatea aduse de la Oradea, acolo unde Valeriu Frențiu a ocupat scaunul episcopal. Valeriu Frențiu a murit în 1952, în închisoarea cu regim de exterminare de la Sighet.

De prin zestrea Banatului

Sala „Lira” a Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița a găzduit festivalul de folclor și tradiții populare „De prin zestrea Banatului”. Manifestarea, ajunsă la cea de-a III-a ediție, a reunit peste două sute de tineri din întreg județul Caraș-Severin. Aceștia au adus în fața publicului cântece și dansuri populare, dar și povești ale celor mai frumoase obiceiuri și tradiții din satele Banatului de Munte.

Festivalul Internațional „Sabin Păuța” și Imnul Reșiței

La finalul lunii octombrie s-a încheiat, la Reșița, cea de-a VI-a ediție a Festivalului Internațional „Sabin Păuța”. Desfășurat în două etape, 15-17 mai și 24-27 octombrie, festivalul l-a omagiat, și de această dată, pe maestrul Sabin Păuța, printr-o serie de recitaluri, concerte, expoziții și întâlniri. Nu a lipsit de pe agenda festivalului nici Concursul Internațional de Interpretare Pianistică şi Compoziţie, dedicat tinerelor talente, iar în cadrul spectacolului de gală a fost lansat, oficial, Imnul Reșiței, pe versurile poetului Octavian Doclin, muzica, Sabin Păuța.

Bani europeni pentru reducerea birocrației

Primăria Reșița a accesat un proiect cu finanțare europeană ce vizează simplificarea procedurilor și reducerea birocrației prin informatizarea serviciilor oferite de administrația publică. Realizarea și implementarea unui sistem informatic integrat, constituirea unei arhive electronice, precum și instruirea angajaților în vederea untilizării noului sistem sunt principalele obiective ale proiectului. Acesta are o valoare de peste 4 milioane de lei, finanțarea fiind asigurată din Fondul Social European, prin intermediul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020.

Filme de altădată, actori din Banat

Iubitorii artei cinematografice au avut ocazia să pătrundă în lumea filmului prin intermediul afișelor ce au fost prezentate, la Muzeul Banatului Montan din Reșița, într-o expoziție care a evidențiat evoluția artei afișului de film din ultimii șaizeci de ani, în Romania. În colecția muzeului se regăsesc peste 3.500 de afișe de film din anii 1940-1980. Expoziția a fost un tribut adus actorilor de talie mondială originari din Banat: Bela Lugosi, Dracula din filmul cu același nume din 1931, și Johnny Weissmuler, personajul principal din „Tarzan, omul maimuță”, producție 1932.

Fonduri europene investite în Colegiul Național „Diaconovici-Tietz”

Primăria Reșița și ADR Vest au semnat în noiembrie contractul de finanțare prin SUERD privind reabilitarea energetică a Colegiului Național „Diaconovici-Tietz”. Valoarea proiectului este de 5,7 milioane de lei, din care doar 96.012 lei contribuție proprie. Obiectivul proiectului este reducerea emisiilor de dioxid de carbon și creșterea eficienței energetice în clădirile publice prin reabilitarea energetică a clădirii Colegiului Național „Diaconovici Tietz”. În prezent este în curs de elaborare proiectul tehnic, potrivit lui Grațian Dobre, director al Direcției Dezvoltare Locală și Instituțională din cadrul Primăriei Reșița.

More and Less

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a lansat, la Reșița, programul european „More and Less”, parte a proiectului STOP-Știință și Tehnologie în Politicile privind Obezitatea Copilului. În cadrul acestui proiect, sunt oferite cursuri gratuite pentru părinți și bunici în vederea deprinderii unui stil de viață sănătos, fără excese alimentare și cu multă mișcare, încă din primii ani de viață ai copilului. Proiectul se derulează în parteneriat cu Primăria Reșița și Inspectoratul Școlar Județean.

Banatul – istorie şi multiculturalitate

Peste 80 de cercetători, profesori universitari și oameni de istorie și cultură din Croația, Muntenegru, Germania, Statele Unite ale Americii, Serbia, Ungaria și România au participat, la Reșița, la cea de-a XXIV-a ediție a Simpozionului „Banatul – istorie și multiculturalitate”. Temele abordate au fost: Istorie și centenar, Religie și omagiu satului bănățean, Limba română în Banat, Pedagogie, etnografie și folclor, Turism și patrimoniu cultural.

Student informat – Succes garantat

La Universitatea „Eftimie Murgu” s-a desfășurat ediția a II-a a proiectului extracurricular „Student informat – Succes garantat”. În cadrul proiectului s-au desfășurat activități de consiliere în carieră a studenților din cele trei facultăți ale universității, Inginerie, Științe Ecomomice și Științe Sociale, în paralel cu o serie de vizite tematice în diferite întreprinderi și instituții publice și private din Reșița, Caransebeș și Timișoara.

Lucrări pe râurile din Reșița

Sistemul de Gospodărire a Apelor Caraș-Severin a demarat, în toamnă, lucrări de amploare pentru ecologizarea albiei râului Bârzava și a afluentului Țerova, în interiorul municipiului Resita. Au fost executate lucrări de decolmatare, curățare și amenajare a malurilor care vor continua și anul acesta. Precedenta acțiune de decolmatare și reprofilare a cursurilor de apă din Reșița a avut loc pe parcursul anului 2016.

Campioni europeni la dans sportiv!

Colegi de clasă în a VII-a, secția germană, la Colegiul „Diaconovici Tietz”, Gabriela Adelina Tuță și Vlad Ogășan încheie triumfători un an cu rezultate remarcabile obținute în competiții naționale și internaționale de dans sportiv. La 30 noiembrie ei câștigă finala circuitului european Grand Prix Maribor Open 2019, la categoria juniori 1 latino. Cei doi activează în clubul Mystic din Reșița și sunt antrenați de Alexandru și Ioana Holecz. „Angrenați în performanță ca pereche de aproximativ 4 ani, prieteni foarte buni, Gabriela și Vlad au reușit să facă perechea tot mai puternică și din această cauză și palmaresul lor a crescut de la an la an, culminând cu un remarcabil rezultat loc 1 DSE categoria junior 1 latino”, ne-a declarat antrenorul Alexandru Holecz. Federația Europeană de Dans Sportiv i-a premiat pe cei doi tineri reșițeni chiar de Ziua Națională a României, Gabriela Tuță și Vlad Ogășan devansând în ierarhia europeană perechile din Croația, Germania, Polonia și Slovenia.

„Veniți copii acasă”

Sub acest generic s-a desfășurat, în sala de spectacole a Cinematografului „Dacia” din Reșița, a IX-a ediție a manifestării „În Banat de sărbători”, organizată de Primăria Reșița prin intermediul Ansamblului „Bârzava”. Pe lângă dansatorii de la „Bârzava”, pe scenă au mai urcat membrii Ansamblului „Datina cărășană” și interpreți renumiți de muzică populară. Spectacolul a fost prezentat de Felicia Stoian și Dan Mirea. (Selecție realizată de Eugen Cotarcea, Marian Averescu, Marian Cărăvan)

Poveștile frumoase (din 2019) continuă. După episoadele 1, 2 și 3, ar fi păcat să nu avem și un al patrulea. Pe mâine, deci! 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available