Consilierii județeni cărășeni s-au întrunit, în această dimineață, în ședință extraordinară pentru a aproba proiectele de hotărâre necesare depunerii cererilor de finanțare din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru centrele școlare de educație incluzivă din Caransebeș și Bocșa.
De numai patru minute au avut nevoie consilierii județeni cărășeni, în această dimineață, pentru a vota cele trei proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței extraordinare ce a avut loc la ora 09.30. Convocarea de urgență a fost făcută în vederea depunerii în cadrul apelurilor PNRR – Componenta 5 Valul renovării, Axa 2 Schema de granturi pentru eficiență energetică și reziliență în clădiri publice – a proiectului „Renovarea energetică a Centrului Școlar de Educație Incluzivă Caransebeș”, respectiv a proiectului „Renovarea energetică a Centrului Școlar de Educație Incluzivă Christiana Bocșa”, cele două proiecte de hotărâre fiind votate în unanimitate de către consilierii județeni prezenți.
„A fost cea mai rapidă de ședință, cred, din istoria Consiliului Județean. A durat patru minute. Au lipsit Popovici, domnul Crina… Domnul Ionescu nu a înțeles ce se întâmplă, așa că nu a avut nimic de obiectat. La ora 10.00 s-a deschis sesiunea de depunere a proiectelor pentru banii din PNRR și, având în vedere că sistemul e «primul venit-primul servit», am făcut această ședință rapid, să aprobăm în așa fel încât la ora 10.00, la deschiderea platformei, să urcăm documentele”, a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, la finalul ședinței.
Cele două proiecte au o valoare totală de peste 15.600.000 de lei – 7.007.050 lei pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă Caransebeș, respectiv 8.598.625 lei lei pentru Centrul Școlar de Educație Incluzivă Christiana Bocșa – și vizează reabilitarea celor două imobile, în vederea reducerii cu până la 70% a consumului de energie. Printre lucrările prevăzute se numără: izolarea termică a fațadelor și a planșeelor peste ultimul nivel; înlocuirea tâmplăriei exterioare cu tâmplărie termoizolantă; schimbarea corpurilor de iluminat cu leduri și modernizarea instalațiilor.
În cadrul aceleiași ședinței, consilierii județeni au aprobat, tot cu unanimitate de voturi, și alocarea sumei necesare pentru acoperirea costurilor cu instalarea la Staționarul 1 al Spitalului Județean de Urgență a echipamentelor de termoficare pe care Primăria Reșița le-a donat unității medicale.