Șeful Biroului pentru Imigrări Caraș-Severin, după gratii pentru 30 de zile! Alți șase membri ai grupului infracțional, în arest la domiciliu

 

Magistrații au analizat, în cursul zilei de ieri, propunerile formulate de procurorii DNA și DIICOT în dosarul traficului de migranți în care sunt cercetați foști și actuali angajați ai Ministerului Afacerilor Interne, funcționari din cadrul Biroului pentru Imigrări Caraș-Severin și reprezentanți ai unor societăți comerciale.  

 

Reținut în cursul zilei de marți, 4 iunie, de procurorii anticorupție, șeful Biroului pentru Imigrări Caraș Severin, Vali Mitruș, a fost prezentat, ieri, 5 mai, Tribunalului Timiș, cu propunere de arestare preventivă. Magistratul care a analizat speța a admis cererea formulată de Direcția Națională Anticorupție – Serviciul Teritorial Timișoara și a dispus trimiterea lui Vali Mitruș în spatele gratiilor pentru 30 de zile. Acesta este cercetat sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de luare de mită în formă continuată (13 acte materiale), complicitate la acces ilegal la un sistem informatic în formă continuată (șase acte materiale) și abuz în serviciu în formă continuată (423 acte materiale). Hotărârea nu e definitivă, inculpatul având drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare.

 

CITEȘTE ȘI: Procurorii anticorupție au dispus reținerea șefului Biroului pentru Imigrări Caraș-Severin!

 

Alți șase inculpați în același dosar – Vasile Dan, Sorin-Gabriel Tivadar, Cosmin-Ștefan Roată, Teofil Drugărin, Ivan Tyvodar și Dinu-Victor Budileanu – au fost plasați în arest la domiciliu pentru 30 de zile, după ce Tribunalul Caraș-Severin a respins propunerea de arest formulată de procurorul DIICOT. Infracțiunile reținute în sarcina acestora sunt: Vasile Dan, cu domiciliul în județul Timiș – constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți și instigare la infracțiunea de trafic de migranți (câte 11 acte materiale), facilitarea șederii ilegale în România (144 acte materiale); Sorin-Gabriel Tivadar, domiciliat în Timiș – constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți (cinci acte materiale); Cosmin-Ștefan Roată, domiciliat în Caraș-Severin – constituirea unui grup infracțional organizat, facilitarea șederii ilegale în România (69 acte materiale), trafic de migranți (59 acte materiale); Teofil Drugărin, domiciliat în Caraș-Severin – constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți; Ivan Tyvodar, cu domiciliul în județul Bihor – constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți (52 acte materiale), facilitarea șederii ilegale în România (patru acte materiale); Dinu-Victor Budileanu, domiciliat în județul Arad – constituirea unui grup infracțional organizat, trafic de migranți. Hotărârea poate fi contestată de procuror sau inculpați în termen de 48 de ore de la pronunțare.

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available