Suntem prezenți și pe

Politică

Senatorul PNL Marcel Vela îi ia locul deputatei PSD Oana Florea la JPSG

Publicat cu

în

Senatorul liberal Marcel Vela este propunerea PNL pentru preluarea funcției de președinte al Delegaţiei Parlamentului României în cadrul Grupului mixt de control parlamentar al Europol (JPSG), deținută în prezent de către deputata PSD Oana Florea.

Anunțul a fost făcut astăzi de liderul PNL și președintele Camerei Deputaților, Ludovic Orban. „Noi ne-am votat în grupurile parlamentare reprezentanții în comisiile permanente ale camerelor reunite în cadrul delegațiilor și reprezentanții PNL care urmează să dețină funcțiile de președinți în comisiile permanente și în cadrul delegațiilor”, a declarat Orban, printre exemplele date de acesta fiind și propunerea liberalilor ca Marcel Vela să devină președinte al Delegației române la Europol. Camera Deputaţilor şi Senatul urmează să se reunească miercuri în şedinţă comună și să voteze propunerile făcute de grupurile parlamentare privind reprezentanții acestora în comisiile permanente și în delegațiile Parlamentului României.

Conform Regulamentului de procedură al Grupului mixt de control parlamentar specializat, fiecare parlament naţional poate desemna o delegaţie compusă din maximum patru membri, iar Parlamentul European poate participa cu şaisprezece membri. În prezent, toți membrii Delegației Parlamentului României în cadrul Grupului comun de control parlamentar (Joint Parliamentary Scrutiny Group – JPSG) al Europol sunt membri PSD, președinte fiind deputata Oana-Consuela Florea, cunoscută prin repetatele sale apariții în studiourile Antena 3.

JPSG este un organism interparlamentar unic înfiinţat de Conferinţa preşedinţilor parlamentelor din statele membre ale Uniunii Europene la 24 aprilie 2017. Principalele responsabilităţi ale grupului mixt de control sunt cuprinse la articolul 51 din Regulamentul (UE) 2016/794 al Parlamentului European şi al Consiliului din 11 mai 2016 privind Agenţia Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Aplicare a Legii (Europol), ce prevede rolul acestuia în monitorizarea/ supravegherea din punct de vedere politic a activităţilor Europol, cu accent pe impactul acestor activităţi asupra drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale persoanelor fizice.

Agenția Uniunii Europene pentru cooperare în materie de aplicare a legii (Europol), cu sediul la Haga, are ca scop principal să facă Europa mai sigură. Aceasta sprijină statele membre ale UE în lupta împotriva terorismului, criminalității cibernetice și a altor forme grave și organizate de criminalitate. Europol colaborează, de asemenea, cu numeroase state partenere din afara UE și cu organizații internaționale.

 

Facebook Comments
Continuați
Adaugă un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

I accept the Privacy Policy

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ne găsești și pe

Reclamă
Administrațieo oră în urmă

10.000 de lei pentru cetățenii care fac Reșița Curată! Primăria pune la bătaie și anul acesta premii în bani pentru asociațiile de locatari/proprietari

Administrație3 ore în urmă

40 de secunde pentru un VOT ISTORIC în CJ Caraș-Severin: asocierea cu Primăria Reșița pentru construirea unui SPITAL NOU

Social9 ore în urmă

Zimbrii se adaptează perfect în Munții Banatului. Încă 20 de exemplare vor ajunge în Caraș-Severin

Actualitate12 ore în urmă

Primăria Reșița promovează portul popular din Banatul de Munte. La Casa de Căsătorii a fost deschisă o expoziție permanentă de costume tradiționale

Administrație16 ore în urmă

Romeo Dunca și Marius Isac, față în față cu primarii din județ. Miza: accesarea fondurilor europene pentru dezvoltarea comunităților locale

Actualitateo zi în urmă

Trei zile dedicate artei ceramicii, la Centrul de Tineret Mansarda din Reșița

Sănătateo zi în urmă

SARS-CoV-2 împlinește un an și în Caraș-Severin. Coronavirusul a fost atras mai mult de femei, dar bărbații i-au căzut victime în număr semnificativ mai mare. Cu 50%!

Educațieo zi în urmă

Puțin peste 300 de dascăli din Caraș-Severin au spus DA vaccinării anti-COVID-19 în etapa prioritară, care a început azi!

Actualitate2 zile în urmă

Surprize pregătite de Primăria Reșița în ziua de Dragobete

Administrație2 zile în urmă

Mamografii gratuite. Consiliul Județean Caraș-Severin se implică în lupta împotriva cancerului

Cele mai citite