Sistemul de închiriere gratuită a bicicletelor, Bike Sharing, este din nou funcțional în Reșița, după pauza generată de anotimpul rece

La Reșița, localnicii, dar și turiștii sunt încurajați să folosească mijloace de transport alternative, practice, economice, ecologice și sănătoase. Bicicletele care au fost achiziționate de Primărie în urmă cu doi ani, printr-un proiect transfrontalier, sunt, din nou, la dispoziția celor interesați să le utilizeze pentru a se deplasa prin oraș.

Sistemul de închiriere gratuită a bicicletelor, de tip bike sharing, a fost repus în funcțiune la Reșița. Pentru început, au fost scoase de la „iernat” doar o parte dintre bicicletele de care dispune municipalitatea, urmând ca, pe măsură ce vremea se încălzește, să fie puse toate la dispoziția celor care doresc să le folosească fie pentru a merge la serviciu, la cumpărături sau la școală, fie pentru o simplă plimbare de agrement prin Reșița.

Bicicletele sunt amplasate în șase stații în regim self-service, în zonele cele mai intens circulate ale orașului: Centrul Civic, Universitate, 7 Noiembrie, Intim, Victoria și Renk. Acestea pot fi închiriate gratuit prin intermediul unei aplicații pe telefonul mobil, LINKA GO, de luni până duminică, în intervalul orar 08.00 – 22.00 și pot fi returnate la orice stație. Potrivit regulamentului întocmit de Primăria Reșița, „în momentul creării contului, utilizatorul va trebui să furnizeze numele, prenumele, o adresă de email validă și un card bancar valabil. Închirierea bicicletelor este gratuită, dar, în momentul închirierii, o sumă de 50 de lei va fi blocată pe card, urmând a fi returnată la sfârșitul călătoriei. Bicicleta poate fi utilizată în mod gratuit timp de maxim patru ore, indiferent de numărul de închirieri zilnice, intervalul minim între utilizări fiind de zece minute”.

De la punerea în funcțiune a sistemului Bike Sharing, în toamna anului 2019, până în prezent, bicicletele au fost închiriate de aproximativ 21.000 de ori, fiind parcurși cu ele peste 100.000 de kilometri, în 17.000 de ore.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available