Lipsa de profesionalism in turism. Fara personal calificat, judetul pierde turistii

Joi, 16 Octombrie 2014
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Lipsa de profesionalism in turism. Fara personal calificat, judetul pierde turistii resita.ro - Lipsa de profesionalism in turism. Fara personal calificat, judetul pierde turistii FOTO: resita.ro

Responsabilii din turism targ din nou un semnal de alarma, cu privire la calitatea serviciilor de turism in Caras-Severin.

Chiar daca unele obiective au inceput sa atraga turisti din toate colturile tarii si chiar din Europa, proprietarii pensiunilor ofera servicii care lasa de dorit. Cu exceptia catorva patroni care au inteles sa ofere servici de calitate, pensiunile din judet se fac de ras. Turistii au ajuns sa negocieze ca la piata pretul camerelor. Cei care se ocupa de soarta turismului in judet, sustin ca pesiunile nu au nici cea mai mica ideea despre o afacere care le-ar putea aduce venituri importante. Majoritatea pensiunilor nu au oferte si mai mult decat atat, intre cei care ofera cazare exista o concurenta neloiala. "Cei care detin pensiuni in zone turistice, trebuie sa stie ca pot castiga foarte multi bani. Caras-Severinul atarge tot mai multi turisti, insa patronii de pensiuni trebuie sa stie ca pentru a lasa o impresie buna, trebuie sa angajeze personal calificat. Patronii trebuie sa incerce sa lucreze cu agentiile de turism. Acestea le pot aduce anual sute de turisti. Mai e nevoie pentru un program special, in functie de locurile care pot fi vizitate in zona. Turistul nu vine sa stea in camera, vrea sa cunoasca, sa descopere.", a declarat pentru resita.ro, Danut Afilon Latcu, presedintele Filialei Banat din cadrul Asociatiei Nationale pentru Turism Rural, Ecologic si Cultural. Seful ANTREC atrage atentia ca nepunerea in practica a acestor lucruri elementare aduce un prejudiciu enorm zonei, care se va vedea atat in numarul de turisti, cat si in serviciile conexe.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar