Yam Yam

Nici toamna nu e ca vara. Atentie mare la condusul in conditii meteo de ploaie si vant

Joi, 10 Septembrie 2015
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Atentie mare la condusul in conditii meteo de ploaie si vant resita.ro -Atentie mare la condusul in conditii meteo de ploaie si vant foto:resita.ro

In ultimele ore, mai multe accidente au fost inregistrate in Caras-Severin din cauza ca soferii nu au adaptat viteza la conditiile de drum.

Pentru prevenirea producerii accidentelor de circulatie pe fondul conditiilor meteorologice nefavorabile, politistii le recomanda conducatorilor auto sa se intereseze cu privire la starea meteorologica de pe traseul pe care urmeaza sa il parcurga. 

De asemenea, pe timpul calatoriei cu autovehiculul, se recomanda soferilor sa circule cu viteza redusa, adaptata conditiilor meteo-rutiere, sa pastreze distanta de corespunzatoare in mers, pentru a putea opri in siguranta si sa nu se angajeze in efectuarea unor manevre riscante in trafic. 

In situatia conducerii autovehiculelor pe timp de ploaie, este necesara utilizarea luminilor de intalnire si pe timpul zilei, pentru toate categoriile de drumuri, precum si a celor de ceata, in cazul aparitiei acestui fenomen. 

Totodata, este recomandata pastrarea unei distante mai mari fata de autovehiculele care circula in fata, precum si evitarea actionarii bruste a mecanismului de directie si a sistemului de franare al autovehiculului, pentru evitarea acvaplanarii. 

In conditiile unui trafic aglomerat, precipitatiile pot determina aparitia unor blocaje rutiere temporare. Soferii sunt sfatuiti sa isi pastreze calmul si sa nu uite de politetea rutiera! Nu va angajati in depasirea unei coloane de autovehicule fara a avea o buna vizibilitate si faceti fiecare manevra in trafic, numai dupa o temeinica asigurare. 

In cazul ramanerii in pana, triunghiurile de presemnalizare trebuie asezate la o distanta mai mare de autovehicul, decat in conditii normale. 

Atunci cand vizibilitatea in oglinzile retrovizoare ale autovehiculului este redusa din cauza stropilor de ploaie, folosirea luminilor de catre ceilalti conducatori auto reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurarii la schimbarea directiei de mers.

In conditii de vant puternic, conducatorii auto trebuie sa-si sporeasca prudenta pe toata durata deplasarii, dar mai ales la iesirile din tronsoanele impadurite si sate, la intrarile si iesirile de pe poduri sau la incrucisarile cu autovehiculele cu gabarit mare. 

Rafalele de vant laterale modifica tinuta de drum a masinilor, cu atat mai mult cu cat viteza cu care se circula este mai mare. Totodata, trebuie evitate oprirea sau stationarea in dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vantul puternic ii poate rupe. 

Conducatorilor auto le este recomandat sa respecte indicatiile agentilor de circulatie si ale lucratorilor de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale, in cazul interzicerii sau restrictionarii temporare a circulatiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea interventiei personalului  specializat.

Totodata, pietonii trebuie sa traverseze numai prin locurile marcate corespunzator, dupa o temeinica asigurare si sa evite pe cat posibil deplasarea pe partea carosabila.

 

 

 

 

acs banat
Refill
Ecomart
Spark oil

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Partial inorat

17°C

Resita

Partial inorat

Umiditate: 57%

Vant: 17.70 km/h

  • 23 Iun 2018

    Rain 17°C 8°C

  • 24 Iun 2018

    Partial inorat 18°C 9°C

Curs Valutar