Pesti morti pe raurile din zona frontierei cu Serbia. Localnicii i-au cules din apa si i-au dus acasa ca sa ii gateasca

Luni, 27 Martie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro - Localnicii i-au cules din apa si i-au dus acasa ca sa ii gateasca resita.ro - Localnicii i-au cules din apa si i-au dus acasa ca sa ii gateasca

Autoritatile responsabile de protectia mediului au pornit o ancheta dupa ce GEC Nera a sesizat faptul ca pe raurile din zona de frontiera plutesc pesti morti.

În data de 24 martie a.c in zona satului Iam, comuna Berliste, jud. Caras — Severin, la 1,3 km de granita cu Serbia, pe un afluent local al paraului Vicinic, caruia localnicii îi spun Crivaia, au fost observati de catre localnici un numar foarte mare de pesti morti sau degradati plutind pe apa paraului. O parte dintre acestia au fost recuperati pentru consum de catre localnici. Conform informatiilor pe care le-am primit de la voluntarii Asociatiei Deliblatika din Serbia, pesti morti sau degradati plutind pe apa raului Caras au fost observati în aceeasi perioada si în dreptul localitatii Vojvodinci din Serbia, care este situata în aval cu cca 3 Km de confluenta paraului Vicinic cu raul Caras“, a precizat GEC Nera intr-un comunicat de presa. In urma anchetei, Garda de Mediu Caras-Severin a anuntat ca cele reclamate se confirma si este vorba de o poluare accidentala produsa de o ferma de vaci din Berliste. Comisarii vor anunta in zilele urmatoare ce sanctiuni vor aplica.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

6°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 81%

Vant: 6.44 km/h

  • 25 Nov 2017

    Mostly Cloudy 12°C 5°C

  • 26 Nov 2017

    Showers 11°C 5°C

Curs Valutar

Rieker