Pescuitul pe Dunare este interzis incepand de sambata. Prohibitia în apele de frontiera se introduce pentru perioada 1 aprilie – 15 mai

Vineri, 31 Martie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Prohibitia în apele de frontiera se introduce pentru perioada 1 aprilie – 15 mai resita.ro -Prohibitia în apele de frontiera se introduce pentru perioada 1 aprilie – 15 mai

Politistii de frontiera au anuntat controale dupa ce, incepand de sambata, intra in vigoare prohibitia pe Dunare.

În luna februarie, a fost publicat în Monitorul Oficial al Romaniei Ordinul nr. 12/144/2017 privind stabilirea perioadelor si zonelor de prohibitie a pescuitului, precum si a zonelor de protectie a resurselor acvatice vii în anul 2017. Astfel, în perioada 1 aprilie -15 mai, se instituie masuri de prohibitie pentru pescuitul comercial, recreativ sportiv si familial al oricarei specii de pesti, pe o durata de 45 de zile, în apele care constituie frontiera de stat.

Pescuitul sportiv efectuat cu undita sau lanseta în scop de agrement sau performanta este o activitate individuala si necomerciala, iar practicarea acestei activitati se face în baza permisului de pescuit recreativ sportiv nominal, eliberat de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura prin asociatiile de pescari legal constituite. Permisul de pescuit este un document cu regim special, înseriat, nominal si netransmisibil, care se poate viza în mod gratuit la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontiera, dupa depunerea unei cereri si a copiilor dupa cartea de identitate, permisul de pescuit si chitanta eliberata de asociatia de pescari pentru activitatea de pescuit. Politia de Frontiera a simplificat procedura de obtinere a avizului de pescuit în apele de frontiera, prin punerea la dispozitia cetatenilor a unui formular on-line, ce se gaseste pe site-ul institutiei, www.politiadefrontiera.ro, la sectiunea Contact / Formulare.

Pentru a putea desfasura activitati de pescuit sportiv si a nu încalca prevederile legale este necesara detinerea permisului eliberat de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura (ANPA) si avizarea acestuia de catre structura teritoriala a Politiei de Frontiera în a carei competenta se desfasoara activitatea. 

Pescarii sportivi care nu detin permis de pescuit emis de Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura pot solicita avizul pentru activitatea de pescuit sportiv în baza permiselor de pescuit eliberate de o asociatie legal constituita.

Persoanele care doresc sa desfasoare activitati de pescuit în apele de frontiera trebuie sa mai stie ca sunt supuse controlului lucratorilor Politiei de Frontiera Romane, iar conform legii, activitatea se desfasoara numai în locurile si sectoarele stabilite de autoritatile competente, cu avizul sefului structurii teritoriale a Politiei de Frontiera.

Lipsa avizului sefului structurii teritoriale a Politiei de  Frontiera pe aceste permise constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 100 la 1000 de lei.

De asemenea, pescuitul recreativ sportiv efectuat fara permis constituie contraventie si se sanctioneaza  în baza prevederilor art.58 lit. a) din O.U.G. 23 din anul  2008 modificata si republicata, cu amenda de la 300 lei la 600 lei si confiscarea pestelui, icrelor si altor vietuitoare acvatice capturate ilegal.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

2°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 96%

Vant: 6.44 km/h

  • 23 Nov 2017

    Mostly Cloudy 14°C 4°C

  • 24 Nov 2017

    Mostly Cloudy 11°C 3°C

Curs Valutar

Rieker