Lectie despre pericole. Elevii din Brebu si Ezeris au învatat despre siguranta de la reprezentantii ISU „SEMENIC” al Judetului Caras-Severin si E.ON

Marți, 18 Aprilie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Elevii din Brebu si Ezeris au învatat despre siguranta de la reprezentantii ISU „SEMENIC” al Judetului Caras-Severin si E.ON resita.ro -Elevii din Brebu si Ezeris au învatat despre siguranta de la reprezentantii ISU „SEMENIC” al Judetului Caras-Severin si E.ON

Utilizarea energiei si gazelor naturale nu mai are secrete pentru cei peste 60 de copii din cele doua localitati ale judetului Caras-Severin.

 

„Cum se aprinde un ochi la aragaz?”, „Cum se folosesc prizele si prelungitoarele?”, „Am voie sa ma joc în apropierea retelelor electrice sau de gaz?”, „Ce facem daca miroase a gaz sau este un incendiu?” – acestea sunt doar cateva dintre întrebarile la care elevii caraseni au primit raspunsuri de la specialistii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „SEMENIC” si voluntarii E.ON Romania. Reprezentantii celor doua institutii au sustinut saptamana trecuta lectii despre utilizarea corecta a surselor de energie pentru elevii de la Scoala Gimnaziala „Sfantul Iacob” din Brebu si cei de la Scoala Gimnaziala „Aurel Peia” din Ezeris.

Copiii s-au familiarizat cu regulile de siguranta, cu ajutorul unor materiale video special concepute pentru ei, precum si al situatiilor de urgenta simulate. Ei au învatat despre comportamentul corect în cazul în care acasa sau la scoala se simte miros de gaz, dar si despre metodele de prevenire a incendiilor, intoxicatiilor cu monoxid de carbon sau electrocutarilor.

La încheierea lectiilor de siguranta elevii au primit cadouri de la voluntarii E.ON si specialistii ISU, fiind recompensati pentru receptivitatea si asumarea rolului lor activ în prevenirea unor situatii grave, care pot genera importante pierderi materiale si umane.

„Suntem încantati ca am participat la o astfel de lectie, foarte utila si deosebit de importanta atat pentru copii, cat si pentru cadrele didactice. Cu totii suntem expusi unor pericole atunci cand nu cunoastem informatii despre folosirea energiei. Dorim sa multumim celor doua institutii pentru aceasta initiativa care a oferit copiilor ocazia sa înteleaga mai bine cum pot sa gestioneze o situatie de urgenta” , a declarat Tatiana Voica, de la Scoala Gimnaziala „Aurel Peia” din Ezeris.

Aceste actiuni fac parte din campaniile comune de informare preventiva derulate de catre Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.) si E.ON Romania, urmare a parteneriatului existent între cele doua institutii.

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

12°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 60%

Vant: 11.27 km/h

  • 25 Nov 2017

    Mostly Cloudy 12°C 5°C

  • 26 Nov 2017

    Showers 11°C 5°C

Curs Valutar

Rieker