Nicio zi fara migranti in Caras-Severin. Pakistanezi si irakieni, opriti la frontiera cu Serbia

Vineri, 21 Aprilie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita.ro -Pakistanezi si irakieni, opriti la frontiera cu Serbia resita.ro -Pakistanezi si irakieni, opriti la frontiera cu Serbia

Politistii de frontiera din cadrul Inspectoratului Teritorial al Politiei de Frontiera Timisoara au depistat, în zona de competenta a sectoarelor Politiei de Frontiera Socol si Oravita, 8 cetateni din Pakistan si Irak, care au încercat sa intre ilegal în Romania, cu scopul de a ajunge în tari din vestul Europei.

De aceasta data, migrantii au fost interceptati de catre politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oravita, în cooperare cu lucratorii din cadrul Gruparii Mobile de Jandarmi. Pe directia localitatii de frontiera Greoni a fost identificat un grup de patru cetateni straini care se deplasa dinspre frontiera cu Serbia, spre interiorul tarii. Ca urmare a faptului ca persoanele în cauza nu îsi justificau prezenta în zona, acestea au fost conduse la sediul Politiei de Frontiera pentru cercetari. În cadrul verificarilor preliminare s-a stabilit ca grupul era format din trei barbati si o femeie, cetateni irakieni, cu varste cuprinse între 19 si 38 de ani. Politistii de Frontiera Socol au depistat, în cursul noptii trecute, în apropierea localitatii de frontiera Lescovita, judetul Caras-Severin, patru cetateni pakistanezi, toti barbati, cu varste cuprinse între 18 si 30 de ani, care au fost preluati si transportati la sediul institutiei pentru cercetari. În ambele cazuri, persoanele au declarat ca au încercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia în Romania, cu intentia de a ajunge în tari din vestul Europei, iar în prezent se efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, urmand a fi luate masurile legale care se impun. Totodata, vor fi anuntate autoritatile de frontiera sarbe, în vederea cercetarii în comun a evenimentului si punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

12°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 60%

Vant: 11.27 km/h

  • 25 Nov 2017

    Mostly Cloudy 12°C 5°C

  • 26 Nov 2017

    Showers 11°C 5°C

Curs Valutar

Rieker