Patru morti si opt raniti la locul de munca in Caras Severin. ITM a facut bilantul lunii august

Marți, 05 Septembrie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita .ro -Patru morti si opt raniti la locul de munca in Caras Severin resita .ro -Patru morti si opt raniti la locul de munca in Caras Severin foto : resita.ro

ITM Caras-Severin si-a facut publica activitatea pentru luna august a acestui an.

Conform datelor prezentate, luna trecuta Inspectoratul Teritorial de Munca Caras-Severin a efectuat 133 controale, din care 68 în domeniul relatiilor de munca si 65 în domeniul securitatii si sanatatii în munca, aplicandu-se amenzi contraventionale în valoare de  79.400 lei.

Sanctiunile din domeniul relatiilor de munca, în valoare de 47.900 lei au fost aplicate în principal pentru: neîncheierea în forma scrisa a contractului individual de munca, neacordare spor de noapte, neevidentierea în foile colective de prezenta a tuturor orelor lucrate; nerespectarea repausului saptamanal. S-a întocmit un denunt penal pentru un angajator care nu a prezentat documentele în vederea finalizarii controlului.

“Au fost identificate 3 persoane care lucrau fara forme legale de angajare la 2 angajatori (cu domeniul de activittate constructii, precum si o asociatie de proprietari), angajatorii în cauza fiind sanctionati cu amenda totala în valoare de 30.000 lei. Sanctiunile din domeniul securitatii si sanatatii în munca, în valoare de 31.500  lei, au fost aplicate pentru deficiente ce se refera la: instruirea lucratorilor, efectuarea controalelor medicale la angajare si periodic, purtarea echipamentului individual de protectie, semnalizarea de securitate a locurilor de munca. Au fost comunicate de catre angajatori 11 evenimente soldate cu 4 accidentati mortal si 8 cazuri cu incapacitate temporara de munca, iar daca sunt sau nu accidente de munca se va stabili dupa finalizarea cercetarilor. “, a declarat pentru resita.ro, Mihaela Aga, purtator de cuvant in cadrul ITM Caras- Severin.

Inspectorii de munca au dispus în total masuri 158 care au caracter obligatoriu, pentru remedierea deficientelor constatate în timpul controalelor. Din aplicatia electronica REVISAL gestionata de Inspectia Muncii, la angajatorii din judet figureaza 51.974 de salariati activi, 57.783 contracte individuale de munca în derulare (din care 8.963 cu timp partial, 51.628 pe perioada nedeterminata si 6.155 - perioada determinata). În baza Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, inspectoratul a luat în evidenta 892 zilieri, iar în baza Legii nr.62/2011 a dialogului social, s-au înregistrat 6 contracte colective de munca si 1 act aditional (prelungire a duratei de valabilitate a contractului colectiv de munca).

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

2°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 96%

Vant: 6.44 km/h

  • 23 Nov 2017

    Mostly Cloudy 14°C 4°C

  • 24 Nov 2017

    Mostly Cloudy 11°C 3°C

Curs Valutar

Rieker