Prea multi tineri morti. 14 substante stupefiante si psihotrope adaugate pe lista substantelor interzise în Romania

Joi, 07 Septembrie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita .ro -14 substante stupefiante si psihotrope adaugate pe lista substantelor interzise în Romania resita .ro -14 substante stupefiante si psihotrope adaugate pe lista substantelor interzise în Romania

Lista substantelor cu efect psihoactiv interzise în Romania este actualizata cu înca 14 noi denumiri stabilite în concordanta cu normele internationale si în functie de pericolul pe care utilizarea acestora îl reprezinta pentru sanatate.

Guvernul a aprobat joi un proiect de lege care completeaza Legea nr.143/2000 privind prevenirea si combaterea traficului si consumului ilicit de droguri. În functie de pericolul pe care îl reprezinta consumul lor pentru sanatate, drogurile se împart în doua categorii: droguri de risc si droguri de mare risc. Astfel, din cele 14 substante adaugate, 13 intra în categoria drogurilor de mare risc, iar unul în categoria drogurilor de risc. Prin cuprinderea în aceasta lista a noilor substante interzise, se are în vedere înasprirea masurilor de prevenire, control si combatere a fenomenelor legate de consumul si comercializarea de substante stupefiante si psihotrope, în scopul protejarii sanatatii publice.

Informatii suplimentare:

Numarul substantelor stupefiante si psihotrope interzise în Romania a crescut în urma decesului mai multor tineri ce au consumat produse etnobotanice. Lista este actualizata permanent în functie de schimbarile la nivelul legislatiei internationale si în functie de pericolul pe care utilizarea acestora îl reprezinta pentru sanatate. La nivel mondial, comercializarea si consumul de droguri este un fenomen dinamic, puternic influentat de o multitudine de factori de natura sociala si economica. În cadrul ONU, institutia care se ocupa cu controlul international al drogurilor, este Comisia Natiunilor Unite privind Stupefiantele. Aceasta reprezinta principalul organism inter-guvernamental de luare a deciziilor în ceea ce priveste legislatia si controlul international al drogurilor.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

2°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 96%

Vant: 6.44 km/h

  • 23 Nov 2017

    Mostly Cloudy 14°C 4°C

  • 24 Nov 2017

    Mostly Cloudy 11°C 3°C

Curs Valutar

Rieker