Sapte perchezitii. Trupele speciale ale politiei si jandarmeriei au luat cu asalt raiul prostituatelor si traficantilor de carne vie din Caras-Severin

Joi, 07 Septembrie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita .ro -Trupele speciale ale politiei si jandarmeriei au luat cu asalt raiul prostituatelor si traficantilor de carne vie din Caras-Severin resita .ro -Trupele speciale ale politiei si jandarmeriei au luat cu asalt raiul prostituatelor si traficantilor de carne vie din Caras-Severin

Zeci de politisti si jandarmi au descins la Moldova Noua intr-o operatiune de amploare.

Anchetatorii au vizat o retea de trafic de carne vie in cadrul careia mai multe tinere din localitate erau obligate sa se prostitueze in Anglia. Perchezitiile s-au desfasurat de catre politistii Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin si procurorii D.I.I.C.O.T. – B. T. Caras-Severin, cu sprijinul Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Timisoara, Inspectoratului de Politie Judetean Caras-Severin si Inspectoratului Judetean de Jandarmi Caras Severin. “Investigatiile în cauza au început în cursul acestui an, cand politistii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalitatii Organizate Caras-Severin au demarat cercetarile într-un dosar penal avand ca obiect infractiunea de trafic de persoane, în forma exploatarii prin obligarea la practicarea prostitutiei, prin metoda ,,lover-boy”.

Astfel, în luna mai 2017, una dintre victime, imediat dupa ce a împlinit 18 ani si fara a mai fi lasata sa-si termine studiile, a fost convinsa de un barbat, de 18 ani, din Moldova Noua, sa plece împreuna în Anglia, primind garantii ca prin intermediul unor rude ale acestuia îsi vor gasi un loc de munca si îsi vor construi un viitor împreuna.

La scurt timp dupa sosirea în Anglia, victima a fost lasata în compania altor doi barbati, de 32, respectiv 21 ani, ambii din Moldova Noua, judetul Caras-Severin, barbatul de 18 ani întorcandu-se în Romania. Ulterior, prin constrangere, victima a fost obligata sa practice prostitutia, în Londra.

S-a initiat colaborarea cu autoritatile din Anglia, iar ca urmare a datelor operative transmise de autoritatile romane, la data de 6 iulie a.c., politia londoneza a descins la o adresa din Londra, victima fiind salvata si predata autoritatilor de protectie a victimelor traficului de persoane.

La aceeasi adresa au fost identificati cei doi barbati, de 32 si 21 de ani, precum si o alta tanara despre care exista date ca ar fi practicat prostitutia. “, au anuntat politistii.

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

6°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 81%

Vant: 6.44 km/h

  • 25 Nov 2017

    Mostly Cloudy 12°C 5°C

  • 26 Nov 2017

    Showers 11°C 5°C

Curs Valutar

Rieker