Incepe un nou an scolar. CFR Calatori ofera reduceri si gratuitati pentru elevi

Duminică, 10 Septembrie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
resita .ro -CFR Calatori ofera reduceri si gratuitati pentru elevi resita .ro -CFR Calatori ofera reduceri si gratuitati pentru elevi

CFR Calatori recomanda elevilor sa îsi achizitioneze din timp biletele/abonamentele pentru a calatori spre/dinspre locul în care învata.

Calatoria elevilor la transportul feroviar este reglementata de HG 42/2017. Elevii din învatamantul obligatoriu, profesional - inclusiv postliceal, liceal acreditat/autorizat beneficiaza de tarif redus cu 50% pentru transportul feroviar intern la toate categoriile de trenuri (Regio si InterRegio), clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic. Elevii beneficiaza de abonamente lunare la toate trenurile. Reducerile sunt valabile pentru calatoriile la clasa a II-a, se elibereaza pentru distante de pana la 300 km, iar numarul calatoriilor incluse este nelimitat. Elevii orfani, elevii cu cerinte educationale speciale, precum si cei pentru care s-a stabilit o masura de protectie speciala, în conditiile legii, sau tutela beneficiaza de gratuitate pentru transportul intern feroviar, pe tot parcursul anului calendaristic. Pentru acestia se vor elibera gratuit legitimatii de calatorie/abonamente la toate categoriile de tren, clasa a II-a, pe distante pana la 300 km. Pentru a veni în sprijinul elevilor si al unitatilor scolare, CFR Calatori va acorda facilitatea de reducere în baza vizei anului scolar 2016/2017 pana la data de 30.09.2017. Dupa aceasta data, calatoria elevilor cu trenurile CFR Calatori se va face în baza documentelor vizate pentru anul scolar 2017/2018. 

Eliberarea biletelor/abonamentelor pentru elevi, cu tarife reduse cu 50% se face astfel:

 

-   pentru  elevii claselor pregatitoare se va prezenta adeverinta doveditoare si certificatul de nastere în copie.

-   pentru elevii din învatamantul primar si gimnazial se va prezenta numai carnetul de elev vizat -   pentru anul scolar în curs (avand CNP trecut pe prima pagina).

-   elevii de liceu vor prezenta carnetul de elev vizat pentru anul scolar în curs (avand CNP trecut pe prima pagina) si un act de identitate (carte de identitate / permis de sedere sau pasaport);

-   în cazul celor care beneficieaza de gratuitate, conducerea unitatilor de învatamant va mentiona pe carnet atestarea dreptului de acordare a gratuitatii.

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Cloudy

6°C

Resita

Cloudy

Umiditate: 81%

Vant: 6.44 km/h

  • 25 Nov 2017

    Mostly Cloudy 12°C 5°C

  • 26 Nov 2017

    Showers 11°C 5°C

Curs Valutar

Rieker