Transportatorii din Caras-Severin verificati de ITM

Miercuri, 06 Decembrie 2017
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita .ro -Transportatorii din Caras-Severin verificati de ITM Resita .ro -Transportatorii din Caras-Severin verificati de ITM

Inspectorii din cadrul ITM au anuntat ca au finalizat controalele in cadrul unei campanii nationale care viza transportatorii.

Echipele de control au verificat aproape doua saptamani daca transportatorii rutieri respecta prevederile legale referitoare la încheierea si executarea contractelor individuale de munca, a timpului de lucru si de odihna a conducatorilor auto (lucratori mobili), a legislatiei si a directivelor europene ce vizeaza detasarea lucratorilor în cadrul prestarii de servicii transnationale transpuse în legislatia nationala, respectiv a prevederilor legale privind securitatea si sanatatea în munca (lucratori mobili)

Controalele au vizat transportatorii rutieri de marfuri si de calatori, înmatriculati în Romania. “Astfel, în perioadele 08 - 24.11.2017, Inspectoratul Teritorial de Munca Caras-Severin, prin echipele formate din inspectori de munca din cadrul Serviciului Control Relatii de munca si Serviciului Sanatate si Securitate în Munca, a declansat actiuni de verificare si control în colaborare cu Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR), atat pe teren (trafic), cat si la sediul angajatorilor care desfasoara activitati economice principale sau secundare de transport rutier de marfa si persoane. Au fost verificati 60 de angajatori, s-au aplicat sanctiuni contraventionale în valoare totala de 19.000 lei. Astfel, din cele 39 de verificari efectuate în domeniul relatiilor de munca, au fost finalizate 20 controale la angajatorii care aveau sediul social în judetul nostru. La ceilalti angajatori depistati în trafic pe raza judetului, institutia noastra a înaintat documentele obtinute în timpul controlului catre alte inspectorate teritoriale de munca din tara în vederea finalizarii controalelor (ex. Bucuresti, Bihor, Timis, Teleorman, Arges, Hunedoara, Mures, Arad, Galati, Mehedinti, Olt si Dolj). S-au aplicat 4 sanctiuni contraventionale în valoare de 6.000 lei, dispunandu-se 24 masuri obligatorii pentru intrarea în legalitate” , a declarat pentru Resita.ro, Mihaela Aga, purtator de cuvant in cadrul ITM Caras-Severin.

În domeniul securitatii si sanatatii în munca au fost 21 angajatori verificati si tot atatia sanctionati. S-au aplicat 39 de sanctiuni contraventionale în valoare de 13.000 lei.

Neconformitatile constatate se refera la: respectarea repausului saptamanal, acordare spor pentru munca prestata în perioada de repaus saptamanal, acordarea sporului pentru munca efectuata în timpul noptii, informarea salariatilor si includerea în contractul individual de munca a clauzelor suplimentare privind munca în strainatate; organizarea activitatii de prevenire si protectie în domeniul securitatii si sanatatii în munca, întocmirea instructiunilor de securitate a muncii pentru activitatile de întretinere si reparatii autovehicule, instruirea în domeniul securitatii si sanatatii în munca a conducatorilor auto, asigurarea supravegherii corespunzatoare a sanatatii lucratorilor.

 

 

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar