Imprimă această pagină

Patru tineri salvati de jandarmii caraseni dupa ce au ramas inzapeziti in drum spre Semenic

Joi, 08 Februarie 2018
Evalueaza articolul
(0 voturi)
Resita .ro -Patru tineri salvati de jandarmii caraseni dupa ce au ramas inzapeziti in drum spre Semenic Resita .ro -Patru tineri salvati de jandarmii caraseni dupa ce au ramas inzapeziti in drum spre Semenic

Jandarmii caraseni au dat o mana de ajutor unor tineri care voiau sa ajunga pe munte.

Cand mai aveau putin pana sa ajunga in statiune, masina in care cele doua fete si doi baieti se aflau a ramas inzapezita. Jandarmii montani aflati in patrulare i-au observat pe tineri ca se chinuiau sa urce asa ca s-au folosit de lopeti si le-au sarit in ajutor. ”Turistii, doua fete si doi baieti, intentionau sa ajunga în Statiunea Semenic. La un moment dat, nu au mai putut continua deplasarea cu autoturismul, ramanand suspendati din cauza ghetii formate în acea zona.
Jandarmii montani au intervenit cu lopeti, reusind în aproximativ o ora sa sparga stratul de gheata format si sa repuna autoturismul în miscare.”, a anuntat Inspectoratul Judetean de Jandarmi Caras-Severin.
Jandarmeria Montana recomanda turistilor ca înainte de a pleca în zona montana, sa se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, conditiile climatice locale, sa îsi doteze autoturismul corespunzator, pentru conditii de iarna (tractiune 4x4, anvelope de iarna, lanturi, nisip, lopata, etc.) si sa foloseasca drumurile deschise circulatiei.
In cazul in care sunteti victima unui accident în zona montana sau martorii savarsirii unor fapte de natura antisociala adresati-va direct echipajelor de jandarmi montani din zona sau solicitati sprijin prin sistemul unic de urgenta ‘112’.