Au inceput probele orale ale examenului national de Bacalaureat 2018

Luni, 12 Februarie 2018
Evalueaza articolul
(0 voturi)
Resita .ro -Au inceput probele orale ale examenului national de Bacalaureat 2018 Resita .ro -Au inceput probele orale ale examenului national de Bacalaureat 2018

Luni au  început probele de evaluare a competentelor din prima sesiune a examenului national de Bacalaureat 2018.

Probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale din cadrul examenului national de Bacalaureat (sesiunea iunie-iulie 2018) sunt programate în perioada 12-22 februarie 2018. Participa elevi din clasele a XII-a si a XIII-a, dar si absolventi din promotiile anterioare. Evaluarile pot fi organizate si se desfasoara la nivelul unitatii de învatamant, în timpul anului scolar, pe parcursul semestrului al II-lea, în fata unei comisii prezidate de directorul unitatii de învatamant si numite prin decizie a inspectorului scolar general, în conditiile stabilite de metodologia de examen. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educatiei Nationale, proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba romana (proba A) se va desfasura în zilele de 12 si 13 februarie. În intervalul 14-15 februarie va avea loc evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala în limba materna (proba B). Vineri, 16 februarie, respectiv în zilele de 19 si 20 februarie se va desfasura evaluarea competentelor digitale (proba D). Probele orale se încheie cu evaluarea competentelor lingvistice într-o limba de circulatie internationala (proba C) - 21 si 22 februarie.Probele scrise ale examenului national de Bacalaureat din prima sesiune sunt programate între 25 si 28 iunie.Subiectele pentru probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba romana si în limba materna sunt elaborate de Centrul National de Evaluare si Examinare si cuprind texte literare si nonliterare, functionale si nonfunctionale, cu un grad de complexitate care permite tratarea lor integrala în maximum 10-15 minute. Rezultatul obtinut de fiecare candidat la proba de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala în limba romana/limba materna nu se exprima prin note sau prin calificativ admis/respins, ci prin stabilirea nivelului de competenta corespunzator grilei aprobate la nivel national: experimentat, avansat si mediu. Candidatul care refuza sa raspunda sau sa rezolve subiectele propuse la una din probele de evaluare a competentelor lingvistice si digitale se considera ca nu a sustinut proba.

Probele sunt monitorizate audio-video. Nu este permis accesul candidatilor în salile de examen cu manuale, dictionare, notite, însemnari etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, si nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu.

Reprezentantii institutiilor mass-media au acces în unitatile de învatamant liceal care organizeaza probe de evaluare a competentelor lingvistice si digitale sau în centrele de examen numai cu avizul presedintelui comisiei si însotiti de un membru al comisiei, exclusiv înainte de începerea sau dupa încheierea probelor. Pentru realizarea materialelor specifice (înregistrari/fotografii/preluari de imagini etc.) este necesar acceptul persoanelor care apar în acele materiale.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar