Mobilizare generala pentru ca o tanara din Resita sa isi gaseasca parintii biologici

Miercuri, 25 Aprilie 2018
Evalueaza articolul
(2 voturi)
Resita.ro-Mobilizare generala pentru ca o tanara din Resita sa isi gaseasca parintii biologici Resita.ro-Mobilizare generala pentru ca o tanara din Resita sa isi gaseasca parintii biologici foto : The Never Forgotten Romanian Children - Copiii niciodata uitati ai Romaniei

Toata comunitatea din Caras-Severin este implicata in aceste zile in poate cea mai impresionanta actiune care a avut loc in ultimii ani in judet.

Oamenii vor sa gaseasca parintii biologici ai unei tinere nascuta la Resita insa abandonata de acestia. Mesajul prin care tanara a anuntat ca doreste sa ii gaseasca pe cei care i-au dat viata este unul care a impresionat pe toata lumea. Insusi senatorul Marcel Vela s-a oferit sa ii dea o mana de ajutor fetei.

"Îmi caut familia biologica. M-am nascut la spitalul din RESITA, judetul CARAS-SEVERIN. De aici am fost externata si transferata la orfelinatul din apropiere. La varsta de 3 luni am fost adoptata de o familie iubitoare din Canada. Am parasit Romania în iunie 1991. Ziua mea de nastere este pe 4 martie 1991. Tot ce stiu este ca numele meu romanesc era PRODAN VANDANA. Nu stiu daca PRODAN a fost numele de familie din partea tatalui sau al mamei mele. Nu cunosc numele si prenumele nici unuia dintre ei. De asemenea, nu stiu daca mai am frati sau surori. Cred ca mama mea a fost minora cand m-a nascut. Daca mai am frati, cred ca eu as fi cea mai mare dintre ei. Acum am 27 de ani. Am crescut în Canada si am o viata minunata. Sunt recunoscatoare ca mi s-a dat viata, dar si de toate frumoasele oportunitati care ma înconjoara astazi. Cu toate acestea, as dori asa de mult sa îmi gasesc familia si rudele!! Vazand asa de multe si frumoase reuniuni aici, sper si eu din tot sufletul sa gasesc ceva legat de familia mea. Gasirea radacinilor romanesti pentru mine înseamna enorm de mult. Va rog foarte, foarte mult sa DISTRIBUITI si anuntul meu. Va multumesc tuturor!!!

Pagina FACEBOOK "The Never Forgotten Romanian Children - Copiii niciodata uitati ai Romaniei, a fost infiintata pe 24 Ianuarie 2015 de catre Ileana Cunniffe Baiescu, o romanca din judetul Buzau, stabilita în Irlanda din 1996. Aceasta pagina a fost creata cu speranta de a-si îndeplini un vis important: gasirea fratelui Marin Constantin Victor dat în adoptie internationala. Dupa mai multi ani de cautari si fara nici un rezultat, Ileana a avut ideea sa transfere cautarile pe retelele de socializare. Asa spera sa-si gaseasca fratele prin conectarea cu cat mai multi tineri adoptati din Romania în diferite tari ale lumii. Cu putin efort a descoperit existenta multor pagini, grupuri si profile a multor tineri adoptati. Între ei subiectul principal de discutie era cautarea familiilor lor biologice. Asa a început fenomenul prin care Ileana a fost solicitata sa-i ajute pe cei care doreau sa ia legatura cu cei de acasa. Fiecare venea cu povestea lui de viata, cu visurile pentru care se lupta, cu întrebarile la care cauta raspunsuri, cu toate curiozitatile pentru a afla mai multe despre familiile lor. Foarte repede vestea a circulat si astfel pagina, Copiii niciodata uitati ai Romaniei, a ajuns sa fie o punte de legatura între tinerii adoptati si familiile din tara. Pagina a devenit una dintre cele mai cunoscute si solicitate de acesti tineri, dar si de familiile si rudele copiilor adoptati aflati în cautarea lor. În trei ani de activitate au fost înregistrate aici peste 1000 de cereri de cautari de familie din partea tinerilor si peste 450 de familii din Romania care sunt în cautarea copiilor dati spre adoptie. Activitatea principala a pagini este sa ajute numai copiii adoptati sa-si gaseasca familiile din Romania, toate acestea prin intermediul retelelor de socializare, internetului, presei si televiziunii. În fata acestui numar mare de cereri s-a constituit progresiv un mic grup de voluntari si translatori care asista tinerii în cautarea familiilor si reuniunile cu familiile lor. Pana în prezent, voluntarii paginii de comunitate Facebook au ajutat la gasirea a 453 de familii, inclusiv gasirea fratelui pentru care s-a început acest grup. Toate aceste reuniuni frumoase nu ar fi putut sa fie realizate fara implicarea multor oameni cu suflet deosebit sau fara minunatii membri ai paginii de comunitate, care continuu distribuie toate anunturile de cautare a familiilor biologice. Pagina Facebook, acum a ajuns la aproape 23,000 de membri. Chiar daca s-a progresat, mai e foarte mult de lucru, deoarece aproape în fiecare zi ajung noi solicitari. Pentru mai multe informatii, va rugam sa contactati pe Facebook adminii paginii copiilor adoptati, The never forgotten Romanian children - Copiii niciodata uitati ai Romaniei, profilul Facebook: ileana Cunniffe Baiescu sau pe adresa de email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar