Sase persoane ranite in accidente de munca luna trecuta in Caras-Severin

Luni, 11 Iunie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita.ro -Sase persoane ranite in accidente de munca luna trecuta in Caras-Severin Resita.ro -Sase persoane ranite in accidente de munca luna trecuta in Caras-Severin

Inspectoratul Teritorial de Munca din Caras Severin a anuntat rezultatele actiunilor facute de inspectorii sai in luna mai.

Inspectorii au organizat 210 controale, din care 119 în domeniul relatiilor de munca si 91 în domeniul securitatii si sanatatii în munca, aplicandu-se amenzi contraventionale în valoare totala de 31.500 lei. Sanctiunile din domeniul relatiilor de munca, în valoare totala de 27.500 lei, au fost aplicate pentru deficiente referitoare la: initierea negocierii contractului colectiv de munca; respectarea repausului saptamanal si a sporului de noapte; completarea si transmiterea datelor în registrul general de evidenta a salariatilor; încheierea în forma scrisa a contractului individual de munca; achitarea drepturilor salariale;  etc. Pentru primirea la munca a unei persoane fara a i se încheia formele legale de angajare, un angajator (domeniu de activitate restaurante) a fost sanctionat cu 20.000 lei, au anuntat pentru Resita.ro reprezentantii ITM. Sanctiunile din domeniul securitatii si sanatatii în munca, în valoare de 4.000 lei, au fost aplicate pentru deficiente referitoare la: instruirea lucratorilor; purtarea echipamentului individual de protectie; efectuarea controalelor medicale la angajare si periodic; asigurarea masurilor de prim ajutor; semnalizarea de securitate a locurilor de munca; semnarea de catre lucrator a fisei de instruire individuala dupa efectuarea instruirii; actualizarea planului de prevenire si protectie; instructiunile proprii de securitate si sanatate în munca ce nu tin seama de particularitatile activitatilor si ale locurilor de munca; etc. “În perioada 01.05.2018 – 31.05.2018 au fost comunicate de catre angajatori 6 evenimente care au avut ca urmare incapacitati temporare de munca. Dupa finalizarea cercetarilor se va stabili daca aceste evenimente sunt sau nu accidente de munca. S-au dispus de catre inspectorii de munca 276 masuri obligatorii pentru remedierea deficientelor constatate în timpul controalelor“, a declarat Mihaela Aga, purtator de cuvant in cadrul ITM Caras-Severin. Din aplicatia electronica REVISAL gestionata de Inspectia Muncii, la angajatorii din judet figureaza 51.002 de salariati activi, 56.788 contracte individuale de munca în derulare (din care 7.607 cu timp partial, 50.306 pe perioada nedeterminata si 6.482 - perioada determinata). În baza Legii nr.52/2011 privind exercitarea unor activitati cu caracter ocazional desfasurate de zilieri, s-au luat în evidenta 987 zilieri, iar conform Legii nr.62/2011 a dialogului social, s-au înregistrat 8 contracte colective de munca si 1 act aditional (prelungire a duratei de valabilitate/modificare a contractului colectiv de munca).

   

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar