Probleme din ce in ce mai grave pentru politistii din Caras-Severin

Marți, 12 Iunie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita.ro -Probleme din ce in ce mai grave pentru politistii din Caras-Severin Resita.ro -Probleme din ce in ce mai grave pentru politistii din Caras-Severin

O delegatie a Sindicatului National al Agentilor de Politie din Romania s-a aflat in urma cu cateva zile in Caras Severin pentru a afla problemele cu care se confrunta oamenii legii din judet.

Delegatia S.N.A.P. Romania a fost condusa de catre vicepresedintii Viorel Seicaru si Gheorghe Terfaloaga care s-au deplasat în judetul Caras-Severin, în localitatile: Resita, Caransebes, Oravita, Moldova Noua si Baile Herculane. Cei doi s-au întalnit cu liderii S.N.A.P. din teritoriu, au interactionat cu politistii acestui judet si au notat mai multe probleme cu care ei se confrunta. “Pentru o parte dintre problemele politistilor membrii S.N.A.P., vicepresedintii au întreprins actiuni odata cu prezenta lor la I.P.J. Caras-Severin, iar pentru cele fara solutii imediate s-au facut demersuri catre MAI. Delegatia S.N.A.P. s-a întalnit si cu politisti ai Sectorului Politiei de Frontiera din Moldova Noua si ai S.P.F. Oravita-Gradinari. Politistii de frontiera si-au exprimat revolta fata de lipsa echipamentului de protectie si de starea parcului auto care s-a transformat într-un cimitir de rable în care mai mult de 70% din autospeciale sunt pe butuci!

Vicepresedintele Viorel Seicaru a participat la o cercetare disciplinara, pe care S.N.A.P. o considera abuziva si care are aspect de intimidare la adresa unui agent de politie care, din punctul nostru de vedere, si-a facut doar datoria, însa a deranjat pe cine nu trebuie! Chiar daca cercetarea disciplinara este facuta în urma unei sesizari, din datele „problemei” razbate un puternic iz de razbunare. În acest joc toxic s-a înscris si un magistrat, care si-a permis sa emita o ordonanta prin care dispune sefului inspectoratului sa-l cerceteze disciplinar, luandu-i acestuia, ilegal, puterea de decizie care îi este conferita de Legea 360/2002, cat si interferandu-se prin aceasta actiune în activitatea unei alte institutii. Toate actiunile asupra politistului cercetat disciplinar arata cat de vulnerabil este POLITISTUL ROMAN în lipsa unui STATUT care sa-l protejeze de abuzuri din partea infractorilor, superiorilor, dar si a altor institutii. Totodata, asistam la tabloul perfect al distrugerii demnitatii POLITISTULUI si a omului care a ales sa apere legea, indiferent de cine o încalca!

S.N.A.P. a înaintat mai multe sesizari si asteptam raspunsul institutiilor abilitate cu privire la aceste ilegalitati facute”, anunta Sindicatul National al Agentilor de Politie din Romania.

Din registrul „doar noi stim cum ne chinuim”, politistii din Caras-Severin au denuntat probleme de logistica, printre care numarul mare de autoturisme nefunctionale, în vreme ce autospecialele functionale depasesc cu mult limitele inferioare impuse de Inspectia Tehnica Periodica.

Politistii s-au aratat extrem de nemultumiti ca, desi sunt încadrati în anumite structuri ale Politiei Romane, acestia au atributii din toate profilurile de activitate, ajungandu-se astfel ca politistul de proximitate sau cel de la Biroul Rutier sa se transforme în politist de siguranta publica, fiind planificat la interventiile apelurilor 112, aproximativ 90% din timpul sau de lucru, aspect care contravine actelor normative si fisei postului.

Totodata, politistii din cadrul Birourilor de Investigatii Criminale semnaleaza faptul ca statele de organizare ale functiilor sunt atat de diminuate încat, la un birou, chiar si cu functiile ocupate total, nu reusesc sa planifice politisti în serviciu pe toata durata timpului de lucru, fiind obligati sa efectueze permanenta de la domiciliu, însa tura aceasta fara bani.

          S-au purtat discutii si cu cei din conducerea I.P.J Caras-Severin, carora le-au fost  aduse la cunostinta aceste probleme, concluzionand ca la nivelul acestei unitati de politie este un deficit de personal de aproximativ 30%, cooperarea cu Inspectoratul de Jandarmi Caras-Severin este deficitara, în sensul ca acestia nu asigura jandarmi pentru patrulele de mentinere a ordinii publice si, mai mult decat atat, problema cea mai mare este ca I.P.J. Caras-Severin trebuie sa asigure zilnic un numar de aproximativ 20 de politisti pentru actiunile privind imigrantii de la frontiera cu Serbia, fiind astfel pusi în situatia ca politistii sa efectueze foarte multe ore suplimentare si sa desfasoare activitatea pe mai multe linii decat este normal.

          ”Totodata ne-a fost comunicat ca I.P.J. Caras-Severin a solicitat în repetate randuri sprijin în vederea delegarii unor politisti de la alte inspectorate judetene, care nu sunt la linia cu frontiera, solicitari la care raspunsul a fost negativ.

          Consideram ca problema imigrantilor nu este doar a I.P.J. Caras-Severin, ci a întregii structuri, drept pentru care este necesara sprijinirea politistilor din acest judet deoarece aceasta situatie dureaza de aproximativ doi ani si credem ca o sa mai continue mult timp de acum încolo”, au mai anuntat sindicalistii.

 

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar