Perioada de valorificare a lanii a fost prelungita

Joi, 14 Iunie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita.ro -Perioada de valorificare a lanii a fost prelungita Resita.ro -Perioada de valorificare a lanii a fost prelungita

Guvernul a decis modificarea unei hotarari ce face referire la aprobarea schemei ,,Ajutor de minimis pentru aplicarea programului de sustinere a crescatorilor de ovine pentru comercializarea lanii”.

Avand în vedere ca pentru obtinerea acestui ajutor de minimis crescatorii trebuie sa faca dovada comercializarii cantitatii de lana si tinand cont de revitalizarea filierei de comercializare a lanii, care a presupus identificarea centrelor de colectare a lanii functionale sau a unitatilor de procesare a lanii, s-a decis prelungirea perioadei de valorificare a lanii, precum si a celei pentru depunerea documentelor aferente.

Astfel, a fost reglementata definirea perioadei de cerere, respectiv 1 iulie 2017 – 1 septembrie 2018. În consecinta, se prelungeste si termenul pentru depunerea documentelor justificative care sa ateste comercializarea productiei de lana obtinute, 1 septembrie fiind termenul limita.

De asemenea, se prelungeste si termenul pana la care Directiile pentru agricultura judetene întocmesc situatia centralizatoare cu sumele necesare pentru acordarea sprijinului financiar, respectiv pana la data de 1 octombrie 2018. Valoarea sprijinului financiar este de 1 leu/kg pentru lana comercializata.

Prin acordarea acestei scheme de minimis se urmareste eficientizarea activitatii sectorului de crestere a ovinelor, în sensul reducerii pierderilor crescatorilor de ovine. De asemenea, acest ajutor va stimula înfiintarea centrelor de colectare a lanii, va crea noi locuri de munca si va stabiliza veniturile crescatorilor de ovine.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar