Treisprezece cetateni straini opriti la frontiera cu Serbia

Joi, 21 Iunie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita.ro -Treisprezece cetateni straini, opriti la frontiera cu Serbia Resita.ro -Treisprezece cetateni straini, opriti la frontiera cu Serbia

Politistii de frontiera din cadrul Sectorului Politiei de Frontiera Oravita, judetul Caras Severin, au depistat la frontiera cu Serbia 13 cetateni din Irak, Iran, Afganistan si Pakistan care au încercat sa intre ilegal în Romania.

Cetatenii straini au fost depistati pe raza localitatii de frontiera Gradinari, in timp ce se deplasau de la frontiera cu Serbia spre interiorul tarii si urmau a se urca într-un microbuz înmatriculat în Suedia, condus de un cetatean roman. Întrucat nu îsi justificau prezenta în zona de frontiera, persoanele în cauza au fost duse la sediul Politiei de Frontiera Oravita pentru cercetari. “În cadrul verificarilor preliminare s-a stabilit ca cei în cauza sunt cinci cetateni din Iran, sase cetateni din Irak, unul din Afganistan si unul din Pakistan, dintre care patru femei si noua barbati, cu varste cuprinse între 20 si 30 de ani. La cercetari, acestia au declarat ca au încercat sa treaca ilegal frontiera din Serbia în Romania cu intentia de a ajunge în tari din vestul Europei. Totodata, s-a stabilit faptul ca cetateanul pakistanez si cel afgan i-au calauzit pe ceilalti unsprezece cetateni straini pentru a trece ilegal frontiera din Serbia, urmand a fi preluati de  soferul roman. În cauza, politistii de frontiera efectueaza cercetari sub aspectul savarsirii infractiunii de trecere frauduloasa a frontierei de stat, fata de cei unsprezece, si de trafic de migranti pentru cele trei calauze, la finalizarea cercetarilor fiind luate masurile legale ce se impun”, au anuntat politistii de frontiera. Totodata, au  fost anuntate autoritatile de frontiera sarbe, în vederea cercetarii în comun a evenimentului si punerii în aplicare a acordului de readmisie.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar