Cea mai lunga eclipsa de luna a secolului va putea fi urmarita si de la Bocsa

Miercuri, 25 Iulie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita.ro-Cea mai lunga eclipsa de luna a secolului va putea fi urmarita si de la Bocsa Resita.ro-Cea mai lunga eclipsa de luna a secolului va putea fi urmarita si de la Bocsa foto: space.com

Primaria orasului Bocsa, Consiliul Local Bocsa, Casa Oraseneasca de Cultura si Societatea Romana pentru Astronomie Culturala pregatesc un eveniment iubitorilor astronomiei.

Pe 27 iulie incepand cu orele 21,00, în doua locatii diferite, parcul din fata Primariei orasului Bocsa si parcul „Pescarus” din cartierul Bocsa Romana, vor fi amplasate doua telescoape profesionale pentru cei care vor sa fie martorii celei mai lungi eclipse de luna a secolului! “Ne dorim astfel sa continuam actiunile dedicate studierii acestei stiinte, astronomia, Bocsa fiind unul din „polii” de studiu ai zonei Banat, la Casa Oraseneasca  de Cultura functionand chiar si un club de astronomie, condus de Marc Frîncu. Accesul publicului larg la telescoape este GRATUIT! Va asteptam cu drag si bucurie la un eveniment special, urmarit în întreaga lume de milioane de iubitori ai astronomiei, sa fim parte din istoria contemporana, dar mai ales sa fim...„cu ochii pe luna”! Astronomia, o stiinta cunoscuta din cele mai vechi timpuri, a fost mereu „seducatoare”, creatoare de vise, care mai apoi au putut fi...explicate! Oamenii, curiosi din fire, au încercat sa înteleaga si sa explice, ce sunt de fapt astrii, ce influente pot avea, dar mai ales cum si din ce sunt formati”, au anuntat organizatorii acestui eveniment. Cea mai lunga eclipsa de luna a secolului va avea loc în data de 27 iulie 2018, cu o durata de 103 minute si va putea fi observata si de pe teritoriul Romaniei, în acelasi timp, sub luna, va putea fi vazuta si planeta Marte, aflata la o pozitie din care va straluci puternic portocaliu.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar