Moment emotionant duminica la Biserica romano–catolica “Maria Zapezii” din Resita

Vineri, 03 August 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)
Resita.ro -Moment emotionant duminica la Biserica romano–catolica “Maria Zapezii” din Resita Resita.ro -Moment emotionant duminica la Biserica romano–catolica “Maria Zapezii” din Resita

Joszef Csaba Pal isi va lua ramas bun de la credinciosii din Resita in urma unui eveniment festiv ce este programat duminica.

Incepand de luni, Jozsef Csaba Pal va deveni noul episcop diecezan de Timisoara. Evenimentul de ramas bun este programat pe 5 august 2018 la ora 10.30 in Biserica romano-catolica „Maria Zapezii“ Resita cand va fi si Sfanta Liturghie de hram, oficiata în trei limbi, cu participarea parintelui canonic de Timisoara si arhidiacon al Banatului Montan, Jozsef Csaba Pal, si a parintelui capelan Janos Varga, ambii din Resita. “În cadrul acestei Sfinte Liturghii de hram, parintele Jozsef Csaba Pal, numit episcop diecezan de Timisoara la 16.05.2018, îsi va lua ramas bun de la parohia „Maria Zapezii“, unde a slujit ca paroh timp de aproape 31 de ani (2.10.1987 - 5.08.2018), urmand ca în data de 6 august 2018 sa fie sfintit episcop în Domul din Timisoara. Înfrumusetarea liturgica muzicala a Sfintei Liturghii de hram va fi oferita de: corul parohial „Harmonia Sacra” (dirijor: George Colta), corul de tineret resitean „Fiamma” (coordonator: Christine Maria Surdu) si fanfara „Musikkapelle Banater Schwaben Augsburg” din Germania (dirijor: Werner Zippel)”, au anuntat organizatorii acestei manifestari. O zi mai tarziu, in Catedrala (Domul) „Sfantul Gheorghe“ din Timisoara este programata instalarea episcopala a noului episcop diecezan Jozsef Csaba Pal. Consacratorul principal va fi episcopul dr. h.c. Martin Roos din Timisoara, administrator apostolic. Co-consacratori vor fi dr. Ioan Robu, arhiepiscop de Bucuresti, mitropolit al provinciei mitropolitane latine, si dr. György Jakubinyi, arhiepiscop de Alba Iulia.

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar