Aurelia Bobârneci, băbuța care pune pe jar Poliția Locală!

Sâmbătă, 20 Octombrie 2018
Evalueaza articolul
(1 Vot)

Cei care străbat dimineața Bulevardul Republicii, de la Victoria la Intim, trebuie să o fi zărit măcar o dată pe femeia scundă, aplecată de spate, ce duce mereu cu ea o găleată cu flori. Cu zâmbetul așternut pe chip, cu ochii blânzi și senini, așteaptă cuminte să își vândă florile culese din grădina pe care o deține în Triaj.

Nu pare deloc un comerciant care să câștige substanțial din comerțul stradal ilegal, așa cum, se pare, cred ”gardienii cu cămășile albastre”, cum le spune ea. Are aproape 70 de ani și problema cu spatele, acum gârbovit, o chinuie din tinerețe. Vinde flori și busuioc pentru că pensia ei și a soțului este mică și dacă tot au pământ nu îl pot lăsa nemuncit, mai ales că, spune ea, soțul ei mereu a ”iubit pământul”, și ea îl ajută.

Nu face mulți bani, dar după felul în care povestește, pare mulțumită cu cât reușește să vândă, doar că este de multe ori alungată sau i se cere să se legitimeze, iar ea se teme de amenzi pentru că este pățită.

Săptămâna trecută treceam strada către Victoria. Erau doi, unul mi-a ținut calea și unul a luat-o în colo. Eu mergeam cu găleata cu niște flori și strigă: ”Doamnă, doamnă, stați puțin!” și îmi zice: ”Prezentați un buletin!”. Am zis că nu am buletinul la mine. Atunci mi-a zis să dau niște date și zic: ”Ce date să dau, pentru ce?”. Îmi zice: ”v-am văzut că ați vândut”, și i-am zis că acum nu am vândut, ”îmi pare rău, acum vin direct de la autobuz”. Și au sărit niște femei și i-au zis: ”Vă legați de o femeie bolnavă că are niște flori, că ia un bătrân să ducă la cimitir! Dar de ceilalți nu vă legați!” Și atunci zice către femeia aia: ”Ce te bagi tu! De ce te bagi!?” Eu am luat găleata și am plecat”, povestește cu sfială și teamă Aurelia Bobârneci.

Își amintește că în 2010 a primit o amendă de 1.000 de lei, pentru 15 legături de busuioc pe care le vindea la Intim, în acea perioadă pensia ei fiind de 480 de lei. A mers și în audiență la primarul de atunci, dar nu i-a folosit la nimic.

S-ar duce și în piață să își vândă florile, că se teme de amenzi, dar trebuie să plătească 10 lei taxă pentru 15-20 de buchete de flori pe care le dă cu 1 leu sau 1,5 lei un buchet, că doar cu atâtea vine în oraș.

E o mână de femeie, aplecată de probleme și boli, iar viața, după cum a povestit, nu a fost blândă deloc cu ea. Cu toate astea le zâmbește tuturor celor care se apropie de ea, fie să cumpere flori sau busuioc, fie doar să schimbe o vorbă.

Mai multe din această categorie: « Fericirea de a fi cu adevărat om!

Urmareste-ne pe Twitter!

Vremea

Mostly Clear

-8°C

Resita

Mostly Clear

Umiditate: 100%

Vant: 12.87 km/h

  • 04 Ian 2019

    Mostly Cloudy -2°C -6°C

  • 05 Ian 2019

    Partial inorat -1°C -5°C

Curs Valutar