Soluții europene pentru eliminarea practicilor comerciale incorecte de pe piața online

Conducerea Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) s-a întâlnit ieri cu reprezentanți ai Asociației Române a Magazinelor Online (ARMO).

S-a discutat mai întâi despre specificul comerțului online, reprezentanții AMRO propunând apoi Autorității modalități diverse de colaborare, în scopul atingerii unui nivel înalt de protejare a drepturilor consumatorilor, informează ANPC printr-un comunicat de presă.

La rândul său, președintele ANPC, reșițeanul Claudiu Dolot, a subliniat încă o dată, cu ocazia acestei discuții, deschiderea pe care o manifestă instituția față de asociațiile/organizațiile patronale cu accent pe consiliere și prevenție mai ales in contextul actualei pandemii de COVID-19.

CITEȘTE ȘI: Reducerile de preț înșelătoare, condamnate la dispariție printr-un proiect propus de ANPC

„Discuțiile au privit, de asemenea, transpunerile legislative care urmează prin noua directivă europeană Omnibus, precum și practicile comerciale incorecte întâlnite în piața online. Toate aceste spețe vor fi armonizate în cadrul unui grup de lucru format la propunerea președintelui ANPC cu principalii vectori ai punerii în aplicare a modalităților de supraveghere și control”, se arată în același comunicat.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

ADVERTISEMENT

Cele mai citite