Vânzarea terenului și a clădirilor care alcătuiesc Complexul Atlantic din cartierul reșițean Lend (vechiul ștrand municipal) a fost solicitată de firma care le deține în concesiune de peste 20 de ani. Deși această tranzacție va aduce bani la bugetul local, proiectul s-a lovit de opoziția social-democraților din Consiliul Local Reșița.
Aflat pentru a treia oară pe ordinea de zi, proiectul privind vânzarea prin licitație publică a terenului în suprafață de circa 40.000 mp și a celor opt construcții care alcătuiesc Complexul Atlantic din cartierul Lend (vechiul ștrand municipal) a fost, în sfârșit, aprobat, în cadrul unei ședințe de îndată a Consiliului Local Reșița care a avut loc miercuri, 9 aprilie. La fel ca la precedentele două ședințe, consilierii locali de la PSD nu au fost de acord cu vânzarea, dar opoziția lor nu a mai contat întrucât, de această dată, proiectul inițiat de primarul Ioan Popa a fost susținut și votat și de consilierii AUR, fiind aprobat cu 16 voturi pentru (PNL și AUR) și cinci abțineri (PSD).
„Am mai încercat să-l scoatem la licitație și în ultimele două ședințe, dar am întâmpinat probleme cu Flavius Nedelcea, cu colegii de la PSD care aveau niște rezerve vizavi de evaluări, de prețuri. În final, împreună cu colegii de la AUR, cărora le mulțumesc pe această cale, am reușit să traversăm acest proiect de hotărâre și vom scoate la licitație publică acel obiectiv. E binevenit orice client la licitație, poate să vină și Flavius Nedelcea”, a declarat primarul Ioan Popa la finalul ședinței.
Vechiul ștrand municipal (construcții și teren), situat pe strada Primăverii din cartierul Lend, a fost concesionat de Primăria Reșița, în noiembrie 2004, firmei SC COMALEX SRL, pe o perioadă de 49 de ani, cu o redevență anuală de 5.500 de euro. „Contractul de concesiune pe Atlantic a fost făcut în mandatul în care Flavius Nedelcea era consilier local, este un contract cu 5.500 de euro pe an, pe o perioadă de 49 de ani, din care s-au derulat 20 de ani. Deci, oamenii ăștia mai ar trebui să ne mai dea 150.000 de euro în următorii 30 de ani. Noi suntem pe cale să luăm de la ei, cu tot cu datoriile pe care le avem de achitat, undeva la 300.000 de euro. Eu zic că e o afacere foarte bună pentru comunitate și putem să acoperim alte cheltuieli cu acești bani”, a precizat edilul.
Datoriile la care face acesta referire sunt sume pe care municipalitatea le-a încasat ilegal de la firma concesionară. „Noi, acolo, potrivit instanței, am impozitat, de pe vremea primarului Mihai Stepanescu (și a viceprimarului, o perioadă cu atribuții de primar, Ioan Crina – n.r.), abuziv clădirile respective. Impozitul a fost mai mare decât cel normal, ne-am judecat cu firma de acolo, au câștigat procesul și, la ora aceasta, avem noi, Primăria Reșița, să le dăm peste 300.000 de lei. Iar eu prefer să primim noi bani de la ei, decât să le dăm noi lor”, a explicat Ioan Popa. Edilul a precizat că Primăria Reșița are nevoie de resursă financiară având în vedere că trebuie plătite cofinanțări la foarte multe proiecte europene, iar banii încasați din vânzarea la licitație a Complexului Atlantic vor acoperi o parte din aceste cheltuieli.