Sute de viziere de protecție produse de Autoliv, donate spitalelor din Reșița și Caransebeș

Autoliv România produce măști și viziere de protecție împotriva noului coronavirus pentru cei 10.000 de angajați de la toate unitățile din România ale companiei, situate în Brașov, Onești, Rovinari, Sfântu Gheorghe, Lugoj și Reșița. „O cantitate însemnată de viziere va fi donată unităților medicale din localitățile în care Autoliv activează”, transmit reprezentanții companiei. Nu vor fi omise spitalele din Reșița și Caransebeș.

„Cu toții trecem prin vremuri dificile, pline de incertitudine, dar la Autoliv credem cu tărie în capacitatea noastră de a găsi mereu un mod de a răspunde provocărilor. Din poziția de lider global în domeniul siguranței auto, am avut mereu capacitatea de a ne adapta procesele de producție nevoilor pieței. Acest lucru, coroborat cu urgența găsirii de soluții în fața virusului COVID-19, ne-a determinat să căutăm moduri în care putem să ne exploatăm eficient cunoștințele și capabilitățile. Cum angajații sunt principala noastră resursă, sănătatea și siguranța lor rămâne prioritatea numărul 1 a companiei. Pentru a ne putea relua în totalitate activitatea, pe lângă măsurile tradiționale de asigurare a igienei la locul de muncă, am înțeles rapid nevoia de a le oferi colegilor noștri echipamente de protecție, cele mai eficiente dovedindu-se până la această oră măștile și vizierele. Și pentru că într-un context de pandemie globală ne-am confruntat cu o ofertă limitată pe piață și prețuri speculative, am decis să le producem chiar noi”, informează Răzvan Arsene, directorul general al Autoliv Romania.

Viziere pentru uz intern, dar și pentru unitățile medicale din apropiere

O mică echipă din cadrul Autoliv Brașov a dezvoltat mai multe concepte de viziere, prototipurile fiind realizat cu ajutorul imprimantelor 3D. După identificarea celor mai bune variante de materii prime de pe piață și punerea la punct a procesului de producție, „astăzi la Brașov suntem pregătiți să producem 2500 de viziere/zi. Acestea vor fi furnizate colegilor din toate organizațiile europene ale Autoliv, dar în același timp o serie de viziere vor fi donate unităților medicale din localitățile în care compania noastră activează în România”, precizează Răzvan Arsene.

Întrebat de resita.ro dacă din Caraș-Severin este avut în vedere doar Spitalul Județean de Urgență, aflat în aceeași localitate cu Divizia Autoliv Reșița, sau este vizat și spitalul-suport din Caransebeș, Răzvan Arsene a luat legătura cu producătorii din Brașov și ne-a oferit răspunsul pe care-l așteptam: „Atât spitalul din Reșița, cât și cel din Caransebeș vor primi săptămâna aceasta sute de viziere din partea Autoliv”.

10.000 de măști pe zi, capacitate de producție la Lugoj!

Echipa Autoliv din Lugoj este gata să producă până la 10.000 de măști de uz intern/zi, ceea ce înseamnă că toți angajații din țară ai companiei vor primi zilnic măști.

„Având în minte importanța prioritară a siguranței angajaților, colegii noștri de la divizia de textile din Lugoj au acceptat provocarea de a-și adapta procesele de producție astfel încât să poată realiza măști textile. După mai multe încercări, a fost realizat primul prototip de mască, folosindu-se material textil ce era destinate producției de componente pentru airbag-uri. Pentru a respecta în mod cât mai strict standardele de siguranță și igienă, a fost identificată o soluție de sterilizare a măștilor cu ozon. Întrucât echipa și-a dorit realizarea de măști cât mai apropiate de cele mai bune alternative existente pe piață, au fost identificate și achiziționate materii prime specifice domeniului medical, iar prototipul de mască a fost îmbunătățit, s-a pus la punct procesul de sterilizare și de ambalare în mediu controlat”, mai informează Răzvan Arsene, directorul general al Autoliv Romania.

Până la începutul acestei săptămâni, echipa Autoliv din Lugoj a produs și livrat deja peste 20.000 de măști colegilor din România, printre beneficiari aflându-se și „toți angajații din Reșița, care au primit deja din partea companiei materiale de protecție. Obiectivul nostru este acela de a produce zilnic peste 10.000 de măști de uz intern și de a le livra tuturor colegilor din organizația europeană. Mulțumirile și aprecierea se îndreaptă către cele două echipe care au participat în aceste proiecte, pentru rapiditatea și profesionalismul cu care au răspuns provocării, pentru timpul, pasiunea și energia pe care le-au investit pentru binele și siguranța colegilor lor”, spune Răzvan Arsene.

Autoliv este liderul mondial în sisteme de siguranță auto, iar prin intermediul subsidiarelor sale dezvoltă, fabrică și livrează produse precum airbag-uri, centuri de siguranță, volane și sisteme de protecție a pietonilor, pentru cei mai mari producători din industria automotive. Autoliv are peste 65.000 de angajaţi în 27 de ţări, iar în România este prezentă din 1997, având circa 10.000 de angajați, aproximativ 10% dintre aceștia muncind la Reșița.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite