Sute și sute de familii ajutate la Reșița „din iubire pentru viață”!

Prima lună de la instituirea stării de urgență a însemnat, pentru Direcția de Asistență Socială din cadrul municipalității reșițene, o perioadă în care acțiunile umanitare desfășurate au avut impact asupra a mii de persoane aflate în nevoie.  

„Pentru prevenirea răspândirii infectării cu noul tip de coronavirus, atât la nivelul Direcției de Asistență Socială din Reșița, cât și a structurilor funcționale din cadrul Primăriei Municipiului Reșița și implicit ale serviciilor publice de interes local din subordinea Consiliului Local Reșița, au fost stabilite măsuri pentru asigurarea protecției beneficiarilor și a personalului”, subliniază înainte de toate Adrian Dacica, viceprimar al Reșiței.

În perioada instituirii stării de urgență, în conformitate cu măsurile dispuse la nivel național și local pentru prevenirea și combaterea noului coronavirus, Cantina Municipală Reșița din cadrul Direcției de Asistență Socială asigură hrana zilnică (trei mese/zi) pentru persoanele aflate în centrele de carantină. De altfel, primele carantinări în Reșița s-au făcut undeva în jurul datei de 10 martie, deci cu o săptămână înaintea instaurării stării de urgență. De atunci și până în prezent, potrivit Grupului de Comunicare Strategică, la nivelul județului Caraș-Severin au beneficiat sau beneficiază de trei mese pe zi 570 de oameni, undeva la jumătate dintre aceștia fiind găzduiți în centre de carantină din zona Reșiței.

Totodată, respectându-se prevederile Ordonanțelor militare nr. 3/24.03.2020 și nr. 4/29.03.2020, pentru sprijinirea persoanelor cu vârsta de peste 65 ani, fără susţinători sau altă formă de ajutor în vederea minimalizării expunerii acestei categorii de persoane în afara locuinţelor, precizează viceprimarul Dacica, „autoturismele din parcul auto al Primăriei Municipiului Reșița au participat și participă la acțiunile organizate în colaborare cu instituțiile publie, ONG-uri, voluntari, pentru sprijinul acordat acestei categorii de persoane la achiziționarea alimentelor de bază, a medicamentelor și plata facturilor urgente. De asemenea, pentru a veni în sprijinul categoriilor sociale aflate în situație de risc și marginalizare socială, în această perioadă se asigură pachete cu alimente pentru familiile cu copii din zonele și cartierele cele mai defavorizate”.

La solicitarea resita.ro adresată viceprimarului Adrian Dacica, am primit și o imagine în cifre cu activitățile desfășurate de Direcția de Asistență Socială Reșița în prima lună a stării de urgență:

  • 3 campanii de informare privind măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2 în cartierele și în zonele în care locuiesc persoane aflate în situații de risc și marginalizare socială (au fost distribuite materiale informative privind măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului, măști de protecție, ligheane și săpun);
  • 10 familii izolate la domiciliu au beneficiat de pachete cu alimente de bază;
  • 74 de pachete cu alimente de bază au fost acordate celor 37 de copii din cadrul Centrului de Zi ABC, copii care au beneficiat și de o masă caldă acordată în sistem catering;
  • 54 de persoane vârstnice din cadrul Centrului de Servicii de Asistență Socială pentru Persoane Vârstnice au beneficiat de pachete cu alimente de bază;
  • 7.000 de persoane cu vârsta de peste 65 de ani au fost evaluate/monitorizate telefonic prin intermediul administratorilor de bloc;
  • 418 familii și persoane vârstnice aflate în situație de risc și marginalizare socială, din 14 zone ale municipiului Reșița (cartier Câlnic – Str. Bistra, Str. Timișorii, Str. Ciprian Porumbescu, Str. Mociur, Str. Golului, Str. Dealu Mare, Str. Traian Lalescu, Str. Oituz, Str. Ceretului, Str. Teilor, Moara Juracek, Str. Barajului, cartier Țerova, cartier Secu), au beneficiat de pachete cu alimente de bază;
  • 96 de persoane vârstnice, fără susţinători sau altă formă de ajutor, au sunat la Telverde, fiind sprijinite pentru achiziționarea alimentelor de bază, a medicamentelor și plata facturilor urgente, în vederea minimizării expunerii acestei categorii de persoane în afara locuinţelor, acțiunile fiind organizate în colaborare cu instituțiile publie, ONG-uri, voluntari;
  • 8 persoane fără adăpost au fost depistate pe raza municipiului Reșița, fiind apoi transportate și internate la Centrul Rezidențial pentru Persoane fără Adăpost Caransebeș.

Primăria Reșița prin Direcția de Asistență Socială ține să mulțumească, cu acest prilej, oamenilor de bine, colaboratorilor, donatorilor și voluntarilor care au dat și continuă să dea o mână de ajutor municipalității în acțiunile întreprinse pe plan social: Asociația ATOR Banatul de Munte – structură a Centrului de Tineret Moniom; Asociația Nevo Parodimos; PANGRAM S.A.; RELAND DISTRIBUTION SRL Reșița; GUERRILLA MC Reșița; Societatea Națională de Cruce Roșie din România, filiala Caraș-Severin; Casa de Cultură Studențească Reșița; PIZZERIA FLORIO; CITRUS FRUITS SRL REȘIȚA; EUROCLAS Reșița.

„Vă dorim un Paşte cu pace şi linişte, cu smerenie şi împăcare, dar mai ales cu un îndemn venit din partea părintelui Constantin Necula:
«Staţi acasă! Nu de frica morţii, ci din IUBIRE PENTRU VIAŢĂ!»”, este mesajul pascal transmis reșițenilor de către Direcția de Asistență Socială.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite