Tramvaiul nr. 1 a ajuns la Reșița

 

Primul dintre cele 13 tramvaie produse pentru Reșița de compania Durmazlar a ajuns în această dimineață la depoul din Govândari.

 

Garnitura de tramvai a fost adusă la Reșița chiar de firma turcească, pe cale rutieră, în condiții specifice transporturilor agabaritice. A fost garată în zona unde firma PORR construiește viitorul depou, în apropierea magazinului Kaufland din Govândari. „A început să se lucreze la liniile din viitorul depou de tramvaie și am convenit cu cei de la PORR să-l punem acolo. Tramvaiul a fost testat în Turcia, pentru că cei de acolo au niște linii interne unde își testează toate tramvaiele produse de ei, iar documentele pentru omologare au fost trimise către AFER (Autoritatea Ferovieră Română, n.r.) și către un organism din Polonia. Deci nu sunt probleme în privința omologării”, a declarat primarul Ioan Popa.

 

 

Potrivit edilului, toate cele 13 tramvaie vor ajunge la Reșița în acest an. Când vor fi puse în circulație? „Eu sper să le vedem cât mai repede circulând prin oraș. Probabil se va întâmpla la sfârșitul acestui an. Cele 13 tramvaie vin etapizat, primul – acum, următorul – în februarie, alte două – în martie”, a spus edilul.

 

Tramvaiele sunt bidirecționale și au capacitate de transport de 92 de locuri fiecare. Achiziția acestora s-a făcut în cadrul unui proiect european derulat prin Ministerul Dezvoltării, finanțarea, în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, fiind obținută de Primăria Reșița prin Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile/Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reședință de județ prin investiții bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă.

 

Cele 13 tramvaie vor asigura transportul public pe principala arteră a orașului, Kaufland (Govândari) – Muncitoresc, rutele secundare și accesul spre domeniul schiabil urmând a fi acoperite cu autobuze electrice.

 

CITEȘTE ȘI: Turcii de la Durmazlar au prezentat la Reșița primul tramvai pe care l-au fabricat pentru România

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite