Un cărășean, cel mai rapid pompier din lume la semifond

 

Comandantul Detașamentului de Pompieri Caransebeș, maiorul Cosmin Ilie, și-a apărat titlul mondial la atletism în proba de 800 de metri, câștigând ieri medalia de aur la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor desfășurate în Olanda.

 

Campion mondial în probele de atletism de 400 m și 800 m, performanțe înregistrate la precedentele două ediții ale Jocurilor Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor, din SUA (2017) și China (2019), maiorul Cosmin Ilie s-a clasat pe podium în cele două probe și la competiția desfășurată în aceste zile în Olanda. Pompierul cărășean a terminat sâmbătă, 23 iulie, pe locul secund la 400 m, câștigând medalia de argint, iar apoi, în finala de la 800 m disputată ieri, 24 iulie, a trecut primul linia de sosire, cucerind astfel din nou aurul mondial.

 

Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor sunt o competiție bienală adresată forțelor de ordine active și pensionate și serviciilor de pompieri din întreaga lume. Din cauza pandemiei de COVID-19, ediția 2021 a fost amânată pentru anul acesta și se desfășoară în ultima decadă a lunii iulie în Olanda, la Rotterdam. România este reprezentată de peste 30 de polițiști, jandarmi și pompieri.

 

CITEȘTE ȘI: Un pompier cărășean, multiplu campion la atletism, reprezintă România la Jocurile Mondiale ale Polițiștilor și Pompierilor

 

Facebook Comments

Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite