Un liceu din Reșița, în scenariul roșu. Aproape 50% dintre clasele în sistem online sunt la unități de învățământ din municipiul reședință de județ

 

În momentul de față, un liceu, o școală primară, două grădinițe și aproape 100 de clase din 33 de unități de învățământ din Caraș-Severin sunt în scenariul roșu – cursuri exclusiv online – ca urmare a confirmării unor cazuri de COVID-19 în rândul elevilor sau al cadrelor didiactice.   

 

Potrivit datelor făcute publice de Inspectoratul Școlar Județean (ISJ), în Caraș-Severin, cele mai multe unități de învățământ cu clase în sistem online ca urmare a apariției unor cazuri de COVID-19 sunt în municipiul Reșița. Este vorba, în total, despre 46 de clase – patru grupe de grădiniță, patru clase din ciclul primar, 20 de clase de gimnaziu, 17 clase de liceu și o clasă de postliceal – de la 14 unități de învățământ.

 

Unitățile de învățământ din Reșița cu clase în sistem online sunt: Colegiul Național „Mircea Eliade” – 11 clase; Colegiul Național „Traian Lalescu” – șase clase;  Liceul Teoretic „Traian Vuia” – șase clase; Liceul Teologic Baptist – patru clase; Școala Gimnazială Nr. 7 – patru clase; Școala Gimnazială „Marius Șandru” – trei clase; Școala Gimnazială „Mihai Peia” – două clase; Școala Gimnazială Nr. 8 – două clase; Școala Gimnazială Nr. 9 – două clase; Colegiul Național „Diaconovici-Tietz” – o clasă;  Colegiul Economic al Banatului Montan – o clasă; Colegiul Tehnic – o clasă; Grădinița cu Program Prelungit „Floarea Soarelui” – două grupe și Grădinița cu Program Normal „Pinocchio”  – o grupă.

 

La aceste clase se adaugă Liceul de Arte „Sabin Păuța” din Reșița, care funcționează integral în scenariul roșu, decizia trecerii tuturor claselor în online fiind luată, potrivit reprezentanților ISJ Caraș-Severin, ca urmare a faptului că la mai mult de jumătate dintre clase cursurile față în față erau suspendate deja din cauza confirmării unor cazuri de COVID-19.

 

Într-o situație similară celei de la Liceul de Arte „Sabin Păuța” se află alte trei unități de învățământ din județ – Grădinița cu Program Normal Nr. 2 din Oțelu Roșu, Grădinița cu Program Normal Nr. 1 din Caransebeș și Școala Primară Secășeni – cu toate grupele, respectiv clasele, în sistem online.

 

Alte 25 de clase în sistem online sunt în municipiul Caransebeș, la șapte unități de învățământ: Colegiul Național „Traian Doda” – nouă clase; Colegiul Național „C.D. Loga” – nouă clase; Liceul Tehnologic „Decebal” – trei clase;  Liceul Tehnologic „Dacia” – o clasă; Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” – o clasă; Centrul Școlar de Educație Incluzivă Caransebeș -o clasă; Grădinița „Sf. Ursula” – o grupă;

 

În orașul Oțelu Roșu sunt în sistem online trei clase de la Liceul Bănățean, o clasă de la Școala Gimnazială Nr. 3 și o grupă de preșcolari de Grădinița cu Program Prelungit; la Bocșa, sunt șase clase de la Liceul Teoretic „Tata Oancea” (două) și de la  Școala Gimnazială Nr. 1 (patru); tot șase clase sunt și la Moldova Nouă, toate de la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării”, iar la Oravița sunt trei clase de la Liceul Teoretic „General Dragalina” (o clasă) și de la Școala Gimnazială „Romul Ladea” (două clase).

 

De asemenea, sunt suspendate cursurile față în față la patru clase de la patru unități de învățământ din mediul rural: Școala Gimnazială „Pavel Bordan” Grădinari; Școala Gimnazială Constantin Daicoviciu; Școala Primară „Mihailovici Traian” Ciuchici și Școala Primară Sălbăgelu Nou (Sacu).

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite