Lucrările vor fi executate de Compania Națională de Investiții (CNI), în cadrul Programului național de construire de creșe derulat de Ministerul Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației la nivel național.
Noua creșă din municipiul Reșița va fi construită pe Aleea Roman din cartierul Govândari – Micro I, în apropierea Grădiniței cu Program Prelungit „Riki Priki”, pe un teren în suprafață de 2.688 de metri pătrați care a fost predat încă de anul trecut Companiei Naționale de Investiții de către Primăria Reșița. Noua unitate de învățământ antepreșcolară va avea patru grupe, pentru 40 de copii și va beneficia de sală de joacă, dormitoare, sală pentru festivități, bucătărie și spălătorie proprie, cabinet medical, spații administrative, spațiu de joacă amplu, în aer liber, precum și panouri solare pentru un aport de energie din surse regenerabile.
Contractul de execuție pentru noua creșă din municipiul Reșița – o creșă modernă și prietenoasă cu mediul înconjurător, în care energia necesară va proveni parțial din surse regenerabile – a fost semnat astăzi de către ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.
„Am semnat contractele de execuție pentru șapte creșe moderne și eficientizate energetic, a căror valoare totală este de 99.325.306 lei. Astfel, în Suceava și Râmnicu Vâlcea, va fi construită câte o creșă mare, în Beiuș, Fălticeni și Râmnicu Vâlcea vor fi creșe medii, în timp ce Reșița și Ploiești vor beneficia de câte o creșă mică. Cele șapte creșe li se alătură celorlalte 15 ale căror contracte au fost semnate săptămâna trecută”, a anunțat ministrul Dezvoltării. Este vorba despre șase creșe mari pentru câte 100-110 copii, în Alba Iulia, Oradea, Deva, Oltenița, Lugoj și sectorul 2 al municipiului București; cinci creșe medii, pentru 70 de copii, în Marghita, Moreni, Drobeta-Turnu Severin, Călărași și Caransebeș și patru creșe mici, pentru 40 de copii, în Petroșani, Motru, Câmpina și Drobeta-Turnu Severin, valoarea totală a celor 15 contracte semnate săptămâna trecută fiind de 224.024.319 lei. „Alte peste 50 de creșe au indicatorii tehnico-economici aprobați și sunt sau vor intra în curând în procedura de achiziție publică, în vederea identificării constructorilor”, a mai precizat ministrul Cseke Attila.
Tot săptămâna trecută, Ministerul Dezvoltării a aprobat la finanțare alte 22 de creșe moderne și eficiente din punct de vedere energetic în: Baia Mare, Suceava, Moșnița Nouă, Borșa și Măneciu – creșe mari; în Cristian, Mangalia, Simeria, Poșta Câlnău și Moldova Nouă – creșe medii și în Blaj, Techirghiol, Dej, Vlăhița, Pașcani, Scobinți, Baia Mare, Fântânele, Isaccea, Petru Rareș, Tufești și Pătârlagele – creșe mici.
Sursă foto: edupedu.ro