Vaccinarea anti-COVID, doar la medicii de familie

 

La 1 iulie 2022, în România va intra în vigoare noua politică de vaccinare împotriva COVID-19 – vaccinarea doar la medicii de familie, a anunțat astăzi, printr-o postare pe Facebook, secretarul de stat Andrei Baciu.

 

Potrivit reprezentantului Ministerului Sănătății, „perioada de tranziţie de la vaccinarea de tip «campanie» împotriva COVID-19 la vaccinarea ca parte a programului naţional de vaccinare al Ministerului Sănătăţii se va încheia pe 30 iunie. Până la această dată inclusiv, toţi cei care doresc să se vaccineze (cu doza 1, 2 sau 3) o pot face atât la punctele de vaccinare care funcţionează în continuare, cât şi la cabinetele medicilor de familie”.

 

Precizând că, la 1 iulie, toate punctele de vaccinare îşi vor înceta activitatea, iar dozele de vaccin vor fi făcute exclusiv de către medicii de familie, secretarul de stat subliniază încă o dată importanța vaccinării anti-COVID: „Recomand din nou vaccinarea drept cea mai bună formă de protecţie împotriva virusului SARS-Cov-2 şi o consider extrem de utilă mai ales pentru grupele de risc”.

 

În prezent, în județul Caraș-Severin mai funcționează cinci centre de vaccinare – în Reşiţa, Băile Herculane, Caransebeș, Oravița şi Oțelu Roșu.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available