Vești bune pentru schiori. Luni, 24 ianuarie, se deschide pârtia Semenic-Văliug, cu o lungime de 5,6 kilometri [FOTO]

 

Pârtia Semenic-Văliug este pregătită pentru schiori și, începând de mâine, 24 ianuarie, aceștia vor avea asigurat transportul cu autobuzul de la baza pârtiei până în stațiunea Semenic. 

 

Domeniul schiabil Semenic – proiectul de dezvoltare a zonei turistice Semenic-Crivaia la care Primăria Reșița, în parteneriat cu Consiliul Județean Caraș-Severin și Primăria Văliug, lucrează, deja, de ceva timp – prinde contur. În vara anului trecut Primăria Reșița a amenajat terenul, l-a înierbat și, acum, schiorii se pot bucura de cea mai lungă pârtie din țară – 5,6 kilometri, dificultate medie, de la Muntele Semenic, până la Văliug – Ponton Casa Baraj.

 

„Sunt două variante pregătite: varianta A, cu început din pârtia Slalom Uriaș, și varianta B, ce se desprinde din partia Crucea de brazi, mai sus de cabana Prietenii Munților. Ambele variante au porțiunea finală comună”, se precizează în anunțul oficial postat pe pagina de socializare Banatul Montan.

 

Proiectul de dezvoltare a zonei turistice Semenic-Crivaia prevede și realizarea unei telegondole cu o lungime de aproximativ 4 kilometri, însă, deocamdată, până la finalizarea acesteia, transportul schiorilor se va face cu autobuze. Prima cursă va pleca mâine, 24 ianuarie, la ora 09.30, din parcarea Ponton Casa Baraj. „Returul în stațiunea Semenic se face cu două autobuze din aproximativ 30 în 30 de minute, care funcționează pe principiul primul venit, primul servit. Plecarea autobuzelor se face din parcarea Ponton Casa Baraj, ce este în curba de dinainte de pârtia de schi, la 100 de metri de aceasta. Intervalul de lucru este 09.30-16.30. Această metodă de transport cu autocare și/sau microbuze este una temporară, până când va fi pusă gondola în funcțiune și Muntele Semenic va deveni un domeniu schiabil”, informează Banatul Montan.

 

Schiorii care vor să testeze noua pârtie trebuie să știe că aceasta nu este, încă, omologată și nu este supravegheată de salvamoniști, atrag atenția adminsitratorii paginii Banatul Monta: „Atenție mare la orientare, condițiile meteo și tehnica de schi. Fiecare schior face coborârea pe proprie răspundere, această pârtie nefiind supravegheată de echipa Salvamont! Pârtiile sunt bătute, dar proiectul privind domeniul schiabil Semenic este în desfășurare și mai durează până când gondola, tunurile de zăpadă și cele necesare vor fi montate”.

 

 

Surse foto: FB Banatul Montan și Grațian Dobre

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite