Vis devenit realitate pentru primarul Cristian Miclău. La Băile Herculane se vor regulariza malurile râului Cerna

 

Urmare a numeroaselor demersuri făcute de Primăria Băile Herculane, Administrația Națională Apele Române a achiziționat serviciile de elaborare a studiului de fezabilitate pentru amenajarea malurilor Cernei, începând din zona centrului istoric al orașului până la confluența cu râul Belareca. 

 

Prima întâlnire între toate cele trei părți implicate în realizarea obiectivului „Amenajare râu Cerna pe sector Băile Herculane – confluență râu Belareca”, proiectant, reprezentanți ai Administrației Bazinale de Apă „Banat” și conducerea Primăriei Băile Herculane, a fost programată pentru astăzi, 27 octombrie, în orașul-stațiune.

 

Zonă de promenadă de-a lungul Cernei

 

Cu acest prilej, executivul local a prezentat datele tehnice specifice, documentațiile de urbanism (PUZ – Zona Vicol) care se află în curs de avizare, precum și proiecte de investiții din zonă. „Prezentarea acestor date este absolut necesară în realizarea unei investiții fezabile, care să îmbine partea tehnică cu aspecte sociale legate de calitatea vieții localnicilor și a turiștilor. Propunerea noastră este ca, odată cu regularizarea Cernei, să se creeze o zonă de promenadă de-a lungul râului, astfel încât turiștii și localnicii să se bucure din plin de cel mai ionizat aer din țară”, a declarat primarul Cristian Miclău.

 

„Doresc să mulțumesc instituției Apele Române Banat și tuturor factorilor implicați în realizarea acestei investiții în cel mai frumos loc din România.”, mai transmite primarul orașului Băile Herculane.

 

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite