Voluntarii de la Acasă în Banat au făcut curățenie pe Via Transilvanica

 

Voluntarii Asociației Acasă în Banat au pregătit sezonul estival de drumeții printr-o zi de mobilizare generală pentru curățenie pe Via Transilvanica în zona Văii Almăjului, pe segmentul din Terra Banatica de la Prigor.

 

Echipa de la Tășuleasa Social a strigat adunarea, la acest sfârșit de săptămână, pentru toți „părinții adoptivi” care au în grijă tronsoane ale Via Transilvanica, pentru o zi dedicată curățeniei pe drumul de 1.400 de kilometri care unește România de la nord la sud. Printre cei care au strigat prezent a fost și Asociația Acasă în Banat, care a mobilizat 21 de voluntari pentru a face curățenie pe segmentul din Terra Banatica pe care l-a adoptat, situat între bornele CS175 și CS200, pe teritoriul administrativ al comunei Prigor.

 

„Traseul de care avem noi grijă are 25 de kilometri. Am început acțiunea cu partea cea mai dificilă, între Prigor și Putna. O echipă a pornit dinspre Putna și alta dinspre Prigor. O a treia echipă a rămas la morile de apă de la gura Ibâlcinei, să curețe și să amenajeze locul care este o atracție de neratat pentru toți călătorii care trec pe Via Transilvanica. Voluntarii au luat la pas tot traseul au curățat bornele, indicatoarele și zona din jurul marcajelor care nu se mai vedeau. Au strâns gunoaiele de pe traseu și au eliberat, în câteva locuri, cărarea blocată de vegetație sau de copaci căzuți. A treia echipă a făcut o curățenie exemplară la mori. După pauza de prânz, am atacat și segmentul Prigor – Borloveni, spre Semenic. Și aici ne-am împărțit pe echipe pentru a fi eficienți. O echipă a mers cu mașina de la bornă la bornă, să cosească în jurul lor. Alții au mers la pas. Cei mai temerari au mers cu mașina de teren până la borna 175 și de acolo au coborât, din bornă în bornă”, explică președintele Asociației Acasă în Banat, Radu Trifan.

 

Voluntarii Asociației Acasă în Banat au reușit, într-o singură zi, să verifice starea tuturor bornelor de pe segmentul lor și să facă întreținerea acestora, astfel încât drumeții ce ajung pe această porțiune să se bucure din plin de peisaj și de experiența pe Via Transilvanica, fără riscul de a se rătăci. „Dincolo de munca propriu-zisă, a fost o zi de drumeție și de socializare, cu multe momente în care natura ne-a copleșit prin frumusețea și măreția ei. Oboseala a dispărut în fața bucuriei, satisfacției și energiei de care ne-am umplut cu toți. Via Transilvanica este cu adevărat magică și vă invităm pe toți să o parcurgeți și să aveți grijă de ea”, a precizat Radu Trifan.

 

 

Sursă foto: Asociația Acasă în Banat

 

Facebook Comments
Distribuie:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available