Suntem prezenți și pe

Administrație

Weekend cu drumuri spre munte deschise… turismului [VIDEO]

Publicat cu

în

Deși viscolește mai sus de Prislop, pe drumul spre Semenic, circulația nu este oprită, dar polițiștii și drumarii atrag atenția că se circulă în condiții de iarnă.

Potrivit pompierilor militari, situația de azi în județul Caraș-Severin se prezintă astfel:
I. SDN Dispecerat (Caransebeș-Orșova) – nu sunt probleme pe drumurile naționale;
II. Enel dispecerat Timișoara – nu sunt probleme;
III. Dispecerat Apele Române Caraș-Severin – nu sunt depășite cotele de atenție în bazinele hidrografice;
IV. Dispecerat Drumuri Județene – nu sunt probleme.
Pe Muntele Mic, stratul de zăpadă este de aproximativ 45 cm, nu mai ninge. Turiști, aprox. 50.
Pe Muntele Semenic, stratul de zăpadă este de aprox. 45 cm. Se circulă în condiții de iarnă, nu mai ninge. Turiști, aprox. 15.

DJ 608A – DESCHIS CIRCULAȚIEI, TURIȘTII NU AU FOST NICIO CLIPĂ ÎN PERICOL!Vă anunțăm că DJ 608A, tronsonul Telescaun – Muntele Mic a fost deschis circulației rutiere pe o bandă, urmând să se deschidă și restul părții carosabile pe parcursul zilei. Se circulă în continuare în condiții de iarnă, iar ANM a emis un nou cod Galben de vreme rea, valabil până vineri, 7 februarie, ora 23:00, în zona înaltă de munte. Fenomene vizate: intensificări ale vântului și ninsori viscolite, care vor reduce semnificativ vizibilitatea. Recomandăm conducătorilor auto să circule cu maximă prudență, și să aibă autoturismele echipate cu lanțuri antiderapante, lopată și săculeț cu nisip. Deoarece au existat articole care au indus în eroare opinia publică cu privire la turiștii aflați pe munte, dorim să facem precizarea că aceștia nu s-au aflat nicio clipă în pericol, ei fiind în vacanță la schi. De asemenea, nu au fost turiști blocați pe drumul județean.

Publicată de Drumuri Județene Caraș – Severin pe Joi, 6 februarie 2020

Facebook Comments

Cele mai citite