Zonele turistice montane din Caraș-Severin își așteaptă turiștii!

Chiar dacă zăpada a venit, sezonul acesta, mult mai târziu decât în anii trecuți, se poate schia atât pe Semenic, cât și pe Muntele Mic.

Pe Muntele Semenic, stratul de zăpadă măsoară aproximativ 40 de centimetri și este perfect pentru practicarea sporturilor de iarnă. Pârtia Goznuța a fost deschisă pe 27 decembrie și schilift-ul funcționează zilnic, până pe 12 ianuaire 2020, în intervalul orar 9.30-17.00. La sfârșitul săptămânii trecute a fost deschisă și pârtia Crucea de Brazi, iar începând de mâine, din prima zi a noului an, pasionații sporturilor de iarnă sunt așteptați și la Văliug, pentru a schia pe pârtia de la Casa Baraj. Tot la poalele Muntelui Semenic se poate schia și pe Pârtia din Sat, la Gărâna, cu precizarea că pe 1 ianuarie aceasta va fi închisă.

Pe Muntele Mic, chiar dacă zăpada este mai puțină, aproximativ 20 de centimetri grosime, se poate schia pe pârtiile Borlova, Nordica și Vălsanu. De pe 29 decembrie este funcțional și telescaunul Vâlsanu. Deoarece starea pârtiei nu este optimă, turiștii pot achiziționa skipass-ul la preț redus: 110 lei pentru abonamentul full sau 70 de lei pentru cel de patru ore.

Drumurile de acces spre cele două staţiuni montane sunt deschise, dar se circulă în condiţii de iarnă. Mașinile trebuie să fie echipate cu anvelope de iarnă, iar în portbagaj, șoferii trebuie să aibă lanțuri, lopată și nisip.

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite