10 agenți economici din Caraș-Severin care comercializează produse din carne au fost amendați de comisarii de la Protecția Consumatorului

 

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a desfășurat, luna trecută, controale privind modul de respectare a prevederilor legale la comercializarea produselor din carne. Comisarii au depistat abateri la toți cei 11 operatori economici controlaţi. Zece dintre aceștia au fost amendați, iar unul a scăpat doar cu avertisment.  

 

Acțiunea de control a comisarilor de la Protecția Consumatorului a vizat atât calitatea produselor din carne și condiţiile de depozitare și comercializare, cât și modul de informare a consumatorilor prin înscrierea elementelor de identificare şi caracterizare, conform prevederilor legale în vigoare. De această dată, nu au fost găsite produse expirate sau depozitate în condiții neigienice, în schimb, comisarii au constatat, la toți cei 11 agenți economici pe care i-au verificat, abateri în ceea ce privește etichetarea. Au fost aplicate zece amenzi  în cuantum de 26.000 lei și un avertisment și, de asemenea, au fost oprite temporar de la comercializare 255 de kilograme de produse în valoare de 5.411 lei și definitiv – șase kilograme cu o valoare de 132 de lei.

 

Potrivit raportului prezentat de comisarul șef adjunct Isabelle Videscu, cele mai multe sancțiuni – șapte amenzi în cuantum de 21.000 de lei și un avertisment – au fost date pentru expunerea la comercializare a peste 220 de kilograme de carne și produse din carne fără elemente de identificare și caracterizare astfel încât consumatorii să facă o alegere corectă. 221 de kilograme de produse, în valoare de 4.866 lei, au fost oprite temporar de la comercializare, iar șase kilograme au fost oprite definitiv și retrase din consumul uman. Alți doi operatori economici au fost amendați cu câte 2.000 de lei, abaterile constatate fiind: comercializarea de produse fără a informa consumatorii, în mod complet, corect și precis asupra caracteristicilor esențiale a produselor, respectiv lipsa afișajului prețului pe unitatea de măsură. Iar un alt operator economic a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 1.000 de lei pentru că la data și ora controlului expunea la comercializare carne și produse din carne fără a avea etichetă de produs în limba română.

 

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite

No Content Available