103 senatori l-au reconfirmat pe Ion Mocioalcă în funcția de secretar al Senatului

 

Caraș-Severinul va avea și în noua sesiune parlamentară un reprezentant în Biroul Permanent al Senatului: pe social-democratul Ion Mocioalcă.

 

Senatorul PSD de Caraș-Severin a fost votat astăzi în funcția de secretar al camerei superioare a Parlamentului, la prima sesiune ordinară din acest an, de 103 dintre cei 105 senatori prezenți. Votul s-a dat „în bloc”, pentru întreaga listă de propuneri făcute de liderii grupurilor parlamentare. S-au înregistrat doar un vot contra și o abținere.

 

Grupul parlamentar al PSD, cu 48 de membri, are două funcţii de vicepreşedinte al Senatului – Robert Cazanciuc şi Paul Stănescu, un secretar – Ion Mocioalcă şi doi chestori – Cristina-Mariana Stocheci şi Marius Dunca. PNL are 39 de senatori şi este reprezentat în Biroul Permanent de doi vicepreşedinţi – Alina Gorghiu, cu exercitarea atribuţiilor de preşedinte, şi Sorin Mihai Cîmpeanu şi un secretar – Roberta Alma Anastase. Grupului USR-PLUS, cu 22 de membri, îi revine o funcţie de secretar al Senatului – Narcis Mircescu şi una de chestor – Sergiu Vlad. Din partea UDMR, cu 9 membri, Laszlo Attila ocupă una dintre cele patru funcţii de chestor al Senatului. AUR, cu 12 senatori, este reprezentată în Biroul permanent prin secretarul Sorin Lavric.

 

În conformitate cu prevederile art. 27 din Regulamentul Senatului, repartizarea funcţiilor în Biroul Permanent se stabileşte la începutul fiecărei sesiuni ordinare, prin negocieri între reprezentanţii grupurilor parlamentare, respectând ponderea numărului de senatori ai fiecărui grup faţă de numărul total de senatori.

 

Facebook Comments
Distribuie:

Te-ar mai putea interesa si

Cele mai citite